Příprava: 30 minut
Vaření: 45 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 25 dkg hladké mouky
- 2 dl šálek mléka
- 2 dkg droždí (1/2 kostky)
- 2 žloutky
- špetka soli
- 10 dkg rozinek
- 2 jablka
- olej na smažení.
Postup receptu
- Ve vlažném mléce s trochou cukru necháme zmladit droždí
- Do osolené mouky vmícháme mléko s droždím, žloutky, rozinky a nastrouhaná jablka
- Vypracujeme těsto, které necháme pod utěrkou kynout
- Pak z něj lžící vykrajujeme stejně velké kousky, které ve vysoké vrstvě oleje osmažíme z obou stran dozlatova
- Po usmažení odložíme na ubrousek, aby odsál tuk a pocukrujeme