Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 25 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 25 dkg hladké mouky
- 3 vejce
- 300 ml mléka
- 3 lžíce cukru
- 1/2 kg strouhaných jablek
- 3 lžíce másla nebo ztuženého tuku
- špetka kypřícího prášku do pečiva
- špetka soli
- nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
- 3-4 lžíce moučkového cukru
- 1 lžička skořice na posypání
Postup receptu
- V mléce rozšleháme žloutky, postupně přidáváme prosátou mouku s kypřícím práškem, cukr, sůl a citronovou kůru
- Pečlivě promícháme
- Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do směsi
- Nakonec přidáme nastrouhaná jablka
- Na pánvi nebo lívanečníku rozpálíme tuk a lívanečky na něm opečeme do zlatova
- Ještě horké obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí a ihned podáváme