Jablečné lívance se skořicovým máslem

Jablečné lívance se skořicovým máslem
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 5

Tyto nadýchané lívance s jablky jsou plné kyselých a sladkých jablek pro dokonalou snídani. Jak si ještě více zpříjemnit ráno? Připravte si k tomu ještě sladkou z ovesných vloček!

Co budeme potřebovat

  • 300 g hladké mouky
  • 2 lžičky sody
  • 2 vejce
  • 285 ml podmáslí
  • 4 lžíce mléka
  • 85 g rozpuštěného másla
  • 2 malá jablka (oloupaná, zbavená jádřinců a nastrouhaná)
  • 50 g sušených brusinek
  • javorový sirup
  • 85 g změklého másla
  • 0,5 lžičky soli
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžičky moučkového cukru

Postup

  • Na výrobu skořicového másla smíchejte 85 g změklého másla, špetku soli, lžičku skořice a 2 lžičky moučkového cukru.
  • Směs poté zabalte do potravinářské fólie, vytvarujte váleček a nechte vychladit.
  • V míse smícháme mouku, sodu a špetku soli.
  • Uprostřed udělejte důlek, do kterého postupně zašlehejte vejce, následně podmáslí, mléko a rozpuštěné máslo.
  • Jakmile je směs hladká, vmícháme nastrouhaná jablka a brusinky.
  • Na nepřilnavé pánvi rozpusťte trochu másla.
  • Když je pánev horká, přidejte těsto.
  • Vařte 2-3 minuty, dokud se neobjeví bublinky a spodek neztuhne a nezezlátne.
  • Otočte a vařte ještě pár minut.
  • Jablečné lívance přendejte na talíř, zakryjte pečícím papírem a udržujte v teple.
  • Chcete-li lívance podávat, naskládejte je na talíř, navrch dejte pořádný kousek skořicového másla a pokapejte javorovým sirupem.

Krásné a symetrické lívance neuděláte bez kvalitní nepřilnavé pánve z oceli! Nejlepší je, že jsou na ní udělané výdutě, ze kterých budete vyndávat lívanec jeden jako druhý!

Hora nadýchaných zlatavých lívanců posypaných moučkovým cukrem.
Zdroj: onafm.canalblog.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.