Jablečné řezy s karamelovou polevou

Jablečné řezy s karamelovou polevou

Vláčný a skvěle dochucený moučník plný jablek se svůdnou karamelovou polevou je přesně to, co si chcete dát k odpolední kávě. Podívejte se i na naše recenze italských kávovarů DeLonghi, třeba mezi nimi najdete svého favorita!

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 1 šálek másla
  • 1 šálek vody
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 a 1/2 šálku třtinového cukru
  • 2 šálky oloupaných a nakrájených jablek
  • 2 vejce, lehce rozšlehaná
  • 1/2 šálku zakysané smetany
  • 1 lžička vanilky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička skořice

Na polevu:

  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce mléka
  • 1/2 šálku třtinového cukru
  • 1 šálek moučkového cukru
  • 1 lžička vanilky

Postup

  • Nastříkejte plech o rozměrech 40 x 25 cm olejem ve spreji.
  • Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
  • Ve velkém hrnci přiveďte k varu máslo s vodou.
  • Sundejte z ohně a vmíchejte mouku, třtinový cukr, nakrájená jablka, vejce, zakysanou smetanu, vanilku, sůl, jedlou sodu a skořici.
  • Míchejte, dokud se vše rovnoměrně nespojí.
  • Nalijte na připravený plech a pečte 18-22 minut, nebo dokud nevyjde párátko zapíchnuté do středu buchty čisté.
  • Mezitím v hrnci na středním plameni rozpusťte máslo.
  • Přidejte mléko a třtinový cukr.
  • Přiveďte k varu a prudce vařte 1 minutu.
  • Odstraňte z ohně a zašlehejte moučkový cukr a vanilku do hladka.
  • Teplou buchtu polijte polevou.
  • Před podáváním nechte úplně vychladnout.
  • Uchovávejte v lednici.
Jablečný koláč s karamelovou polevou a ořechy na talířcích.
www.gonnawantseconds.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.