Vláčný a skvěle dochucený moučník plný jablek se svůdnou karamelovou polevou je přesně to, co si chcete dát k odpolední kávě. Podívejte se i na naše recenze italských kávovarů DeLonghi, třeba mezi nimi najdete svého favorita!
Co budete potřebovat
Na těsto:
- 1 šálek másla
- 1 šálek vody
- 2 šálky hladké mouky
- 1 a 1/2 šálku třtinového cukru
- 2 šálky oloupaných a nakrájených jablek
- 2 vejce, lehce rozšlehaná
- 1/2 šálku zakysané smetany
- 1 lžička vanilky
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička skořice
Na polevu:
- 2 lžíce másla
- 3 lžíce mléka
- 1/2 šálku třtinového cukru
- 1 šálek moučkového cukru
- 1 lžička vanilky
Postup
- Nastříkejte plech o rozměrech 40 x 25 cm olejem ve spreji.
- Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu máslo s vodou.
- Sundejte z ohně a vmíchejte mouku, třtinový cukr, nakrájená jablka, vejce, zakysanou smetanu, vanilku, sůl, jedlou sodu a skořici.
- Míchejte, dokud se vše rovnoměrně nespojí.
- Nalijte na připravený plech a pečte 18-22 minut, nebo dokud nevyjde párátko zapíchnuté do středu buchty čisté.
- Mezitím v hrnci na středním plameni rozpusťte máslo.
- Přidejte mléko a třtinový cukr.
- Přiveďte k varu a prudce vařte 1 minutu.
- Odstraňte z ohně a zašlehejte moučkový cukr a vanilku do hladka.
- Teplou buchtu polijte polevou.
- Před podáváním nechte úplně vychladnout.
- Uchovávejte v lednici.