Z nejlepších jablečných řezů jsme vybrali i tento recept. Má máslový korpus, který je pokryt náplní ze smetanového sýru. Na ni nasedají jablka posypaná drobenkou.
Ingredience:
- 1 a ¾ hrnku mouky
- ½ hrnku třtinového cukru
- ¾ hrnku másla
- ½ lžičky soli
Na sýrovou náplň:
- 450 g čerstvého smetanového sýru
- ½ hrnku cukru
- 2 vejce
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- ½ lžičky soli
- 1 lžička skořice
- ½ lžičky mletého hřebíčku
Na drobenku:
- ¾ hrnku polohrubé mouky
- ¼ hrnku ovesných vloček
- ½ hrnku třtinového cukru
- ½ hrnku másla
Na jablkovou náplň:
- 2 jablka
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička skořice
- ⅛ lžičky mletého hřebíčku
Na posypání:
- ¼ hrnku nasekané bílé čokolády
Postup:
- Mouku, cukr, máslo a sůl si vyšlehejte.
- Ingredience na sýrovou náplň dejte do mixéru a rozmixujte do hladka.
- Ingredience potřebné na drobenku vložte do mixéru a rozmixujte.
- Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
- Smíchejte je s cukrem, skořicí a hřebíčkem.
- Těsto rozprostřete na plech o velikosti zhruba 30×30 cm vyložený pečicím papírem.
- Na těsto nalijte sýrový krém, na něj pak jablka, a nakonec posypte drobenku a nasekanou bílou čokoládu.
- Dejte péct na 180°C na dobu asi 50 minut.