Jablečné řezy se sýrem a drobenkou

Jablečné řezy se sýrem a drobenkou
Příprava: 25 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 12

Z nejlepších jablečných řezů jsme vybrali i tento recept. Má máslový korpus, který je pokryt náplní ze smetanového sýru. Na ni nasedají jablka posypaná drobenkou.

Ingredience: 

  • 1 a ¾ hrnku mouky
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • ¾ hrnku másla
  • ½ lžičky soli

Na sýrovou náplň:

  • 450 g čerstvého smetanového sýru
  • ½ hrnku cukru
  • 2 vejce 
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžička skořice
  • ½ lžičky mletého hřebíčku

Na drobenku:

  • ¾ hrnku polohrubé mouky
  • ¼ hrnku ovesných vloček
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • ½ hrnku másla

Na jablkovou náplň:

  • 2 jablka
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička skořice
  • ⅛ lžičky mletého hřebíčku

Na posypání:

  • ¼ hrnku nasekané bílé čokolády

Postup:

  • Mouku, cukr, máslo a sůl si vyšlehejte. 
  • Ingredience na sýrovou náplň dejte do mixéru a rozmixujte do hladka.
  • Ingredience potřebné na drobenku vložte do mixéru a rozmixujte.
  • Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. 
  • Smíchejte je s cukrem, skořicí a hřebíčkem.
  • Těsto rozprostřete na plech o velikosti zhruba 30×30 cm vyložený pečicím papírem.
  • Na těsto nalijte sýrový krém, na něj pak jablka, a nakonec posypte drobenku a nasekanou bílou čokoládu.
  • Dejte péct na 180°C na dobu asi 50 minut.
Jablečná buchta se čerstvým sýrem
Zdroj: tastesbetterfromscratch.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.