Lehký a pikantní salát s fenyklem, jemně nakrájenými jablky, řapíkatým celerem a ořechy, doplněný parmezánem, je perfektní netradiční přílohou, která si na vašem stole získá své čestné místo.
Ingredience
- 3 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy (plus další dle chuti)
- 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
- jemná mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1 fenykl, nakrájený na tenké plátky
- 3 jablka Granny Smith, rozpůlená, zbavená jader a nakrájená na tenké plátky
- 3 stonky řapíkatého celeru, nakrájené na tenké plátky
- 1/2 šálku opečených vlašských ořechů s medem, nahrubo nasekaných
- 1/4 šálku nastrouhaného parmezánu
Postup
- Do zavařovací sklenice přidejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a extra panenský olivový olej.
- Podle chuti osolte a opepřete.
- Nasaďte víčko a pořádně protřepejte.
- Podle potřeby dochuťte solí, pepřem nebo citronem.
- Použijte kráječ na zeleninu a nakrájejte jím fenykl na tenké plátky.
- Nakrájejte jablka na poloviny a poté znovu na poloviny.
- Odstraňte jadřince a poté kráječem na zeleninu nakrájejte najemno všechna jablka.na plátky.
- Řapíkatý celer také najemno nakrájejte kráječem na zeleninu.
- Přidejte fenykl, jablko a řapíkatý celer do velké mísy.
- Salát jemně promíchejte s dresinkem.
- Těsně před podáváním přidejte pražené vlašské ořechy a strouhaný parmezán.
- Užijte si to!