Jablečno-fenyklový salát

Jablečno-fenyklový salát

Lehký a pikantní salát s fenyklem, jemně nakrájenými jablky, řapíkatým celerem a ořechy, doplněný parmezánem, je perfektní netradiční přílohou, která si na vašem stole získá své čestné místo.

Ingredience

  • 3 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy (plus další dle chuti)
  • 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
  • jemná mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 1 fenykl, nakrájený na tenké plátky
  • 3 jablka Granny Smith, rozpůlená, zbavená jader a nakrájená na tenké plátky
  • 3 stonky řapíkatého celeru, nakrájené na tenké plátky
  • 1/2 šálku opečených vlašských ořechů s medem, nahrubo nasekaných
  • 1/4 šálku nastrouhaného parmezánu

Postup                                       

  1. Do zavařovací sklenice přidejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a extra panenský olivový olej.
  2. Podle chuti osolte a opepřete.
  3. Nasaďte víčko a pořádně protřepejte.
  4. Podle potřeby dochuťte solí, pepřem nebo citronem.
  5. Použijte kráječ na zeleninu a nakrájejte jím fenykl na tenké plátky.
  6. Nakrájejte jablka na poloviny a poté znovu na poloviny.
  7. Odstraňte jadřince a poté kráječem na zeleninu nakrájejte najemno všechna jablka.na plátky.
  8. Řapíkatý celer také najemno nakrájejte kráječem na zeleninu.
  9. Přidejte fenykl, jablko a řapíkatý celer do velké mísy.
  10. Salát jemně promíchejte s dresinkem.
  11. Těsně před podáváním přidejte pražené vlašské ořechy a strouhaný parmezán.
  12. Užijte si to!
Salát se zelenými jablky, fenyklem a oříšky na oválném talíři s vařečkou.
www.chelseasmessyapron.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.