Jablečno-tvarohový koláč

Jablečno-tvarohový koláč

A pro příznivce hutnějších a osvěžujících moučníků máme recept na vynikající jablečné koláče s tvarohem.

Budete potřebovat:

  • 1 plát listového těsta
  • 2 kusy jablek
  • 2 vejce
  • 200 mililitrů vlažného mléka
  • 130 gramů tvarohu
  • 50 gramů cukru krupice
  • mletou skořici, hnědý cukr a nasekané pistácie na posypání a ozdobu

Postup přípravy:

  • Nejdříve si předehřejte troubu na 200 stupňů a zapněte horní i dolní rošt.
  • Vyválejte si plát listového těsta tak, abyste jej rozprostřeli do kulaté formy o průměru 22 centimetrů.
  • Těsto opatrně propíchejte vidličkou po celém povrchu.
  • Zakryjte ho pečícím papírem a můžete využít například sušenou cizrnu, abyste těsto při pečení zatížili – nesmí se nafukovat.
  • Pečte po dobu 8 minut.
  • Poté odstraňte závaží a pečte dalších 5 minut.
  • Mezitím, co se těsto peče si můžete připravit jablečnou náplň.
  • Jablka oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  • V misce smíchejte vejce cukrem. 
  • Přidejte nastrouhaný tvaroh a vlažné mléko. 
  • Směs dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
  • Do směsi přidejte polovinu jablek a promíchejte.
  • Když je těsto hotové, vylijte na něj rovnoměrně tvarohovou směs.
  • Nahoru naskládejte zbylé plátky jablek a posypte hnědým cukrem, skořicí a nasekanými kousky pistácií.
  • Snižte teplotu trouby na 180 stupňů a pečte asi 35 minut – dokud povrch nezhnědne.
pečený koláč s jablečno-tvarohovou náplní

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.