Jablečný crisp dezert

Jablečný crisp dezert

Tento pomalý jablečný dezert srší šťavnatými jablky, hnědým cukrem a máslovou polevou z ovesných vloček. Nechte se překvapit!

Ingredience

  • 8 zelených jablek Granny Smith nebo Golden delicious
  • 1/2 šálku světle hnědého cukru
  • 2 lžíce cukru krystal
  • 2 čajové lžičky skořice
  • 1/4 čajová lžička muškátového oříšku
  • 1/4 lžička soli
  • 1 šálek ovsa
  • 3/4 šálku bílé celozrnné mouky
  • 1/4 šálek hnědého cukru
  • 1 čajová lžička skořice
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 1/4 šálku studeného nesoleného másla , nakrájené na kostky
  • zmrzlina k podávání

Postup

  • Jablka omyjete, oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky.
  • Do multifunkčního hrnce vložte nakrájená jablka.
  • Přidejte hnědý cukr, bílý cukr, skořici, muškátový oříšek a sůl.
  • Vše pořádně promíchejte a nechte odpočívat.
  • Na polevu smíchejte oves, mouku, hnědý cukr, skořici a sůl ve velké misce.
  • Míchejte, dokud se všechny ingredience pořádně nespojí.
  • Přidejte máslo a rukama zapracujte do těsta.
  • Jablečnou směs ještě jednou promíchejte a poté jablka rovnoměrně rozprostřete na dnu multifunkčního hrnce.
  • Jablka posypejte těstem s ovsa.
  • Vařte na vysoké teplotě po dobu 2 hodin nebo na nízké teplotě po dobu 3 až 3 a 1/2 hodiny, dokud nejsou jablka měkká.
  • Vypněte hrnec a před podáváním nechejte odstát alespoň 30 minut nebo 1 hodinu.
  • Na přání podávejte například s vanilkovou zmrzlinou.
jablečný crisp se zmrzlinou z chytrého hrnce
zdroj: kristineskitchenblog.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.