Příprava: 10 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 100 g jáhel
- 1/2 l mléka
- 100 g cukru
- 3 žloutky
- 80 g másla
- tuhý sníh ze 3 bílků
- 4 jablka
- pár sušených švestek
- sůl
Postup receptu
- Nejprve jáhly spaříme vařící vodou a dáme do osoleného mléka a vaříme do té doby, než změknou
- Do horké kaše zamícháme máslo
- Pak počkáme a do vychladlé kaše dáme žloutky a cukr
- Nakonec přidáme pomalu tuhý sníh
- Nákyp pak vkládáme do hodně vymaštěné formy a navrch vkládáme jablka na plátky a švestkami, které jsou před tím povařené
- Pečeme asi zhruba 3/4 hodiny
- Nakonec pocukrujeme