Jablečný koláč s karamelem a ořechy

Jablečný koláč s karamelem a ořechy

Tento karamelový pekanový koláč s jablky chutná stejně dobře, jako vypadá! Je příliš dobrý na to, abyste skončili u jednoho kousku! U jednoho kousku neskončíte ani s těmito recepty na hraběnčiny řezy, naprosto vás uchvátí.

Co budeme potřebovat

Na náplň

  • 7 středních jablek (oloupaných a nakrájených na plátky)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 45 g mouky
  • 100 g krystalového cukru
  • 50 g cukru
  • 1 ½ lžičky mleté skořice
  • ⅛ lžičky soli

Na drobenku

  • 45 g ovesných vloček staromódního ovsa
  • 45 g hrubé mouky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 45 g másla (rozpuštěného)
  • 40 g pekanových ořechů (nasekaných)

Postup

  • Domácí karamelovou omáčku připravíme podle receptu.
  • Na pomoučené pracovní ploše vyválejte těsto a opatrně ho vložte těsto do koláčové formy.
  • Rozehřejte troubu na 180 °C.
  • Ve velké míse promíchejte jablka s citronovou šťávou.
  • Přidejte mouku, cukry, skořici a sůl.
  • Míchejte, aby se jablka rovnoměrně obalila.
  • Jablka přidejte do těsta a pokapejte 60 ml karamelové omáčky.
  • Ve střední misce smíchejte ovesné vločky, mouku a hnědý cukr.
  • Přidejte rozpuštěné máslo a míchejte.
  • Vmíchejte nasekané pekanové ořechy.
  • Rovnoměrně přidejte na jablečnou náplň.
  • Pečte 45–55 minut, dokud krusta nezezlátne a jablka nezměknou.
  • Teplý koláč pokapejte dalšími 60 ml karamelové omáčky a před podáváním jej nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Křehká krusta s jablky a jemnou drobenkou.
Zdroj: afarmgirlskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.