Jablečný nepečený dort

Jablečný nepečený dort

Svěží dezert plný chuti podzimu. Nepečený dort se zakysanou smatanou je skvělou a chutnou možností, jak zpracovat jablka.

Ingredience

  • 1 kg jablek
  • 1 balíček dětských piškotů
  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • 2 dcl rumu
  • 150 g cukru krupice + 10 g do zakysané smetany
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 300 g zakysané smetany
  • skořice na posypání

Postup

  • Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a pokrájejte na malé kousky.
  • Dejte do hrnce, zasypte cukrem, pokapejte citronovou šťávou a zalijte vodou.
  • Přiveďte k varu a za občasného míchání vařte dokud jablka nejsou zcela měkká.
  • Odstavte z plotny a rozmixujte tyčovým mixérem do hladka.
  • Vraťte zpět na sporák, na nejnižší teplotu.
  • Ve 400 ml vody rozmíchejte oba pudinkové prášky.
  • Nalijte do jablečného pyré a přiveďte k varu.
  • Krátce povařte dokud směs nezhoustne.
  • Dortovou formu vymažte, nebo vystelte pečicím papírem a na dno vyskládejte piškoty.
  • Zalijte polovinou jablečného krému.
  • Zbylé piškoty krátce namočte v rumu a vyskládejte na krém.
  • Zalijte druhou polovinou pudinku.
  • Dejte ztuhnout do lednice.
  • Zakysanou smetanu smíchejte s cukrem a rovnoměrně rozetřete na ztuhlý dort.
  • Poprašte skořicí a můžete servírovat.
Rozkrojený nepečený dort s jablky na tmavém podnose
Zdroj: pinterest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.