Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 5
Ingredience
- 1 kg červených (červená jsou vhodnější) jablek
- 2 l vody
- 5 hřebíčků
Postup receptu
- Z jablek vykrájíme jádřince a nastrouháme je i se slupkami
- Vložíme je do 5 sklenic, zalijeme studenou vodou a přidáme hřebíčky
- Hrdlo sklenice zakryjeme celofánem a upevníme, nejlépe gumičkou
- Sklenice uložíme na teplé místo a necháme 10 dní stát
- Denně obsah promícháme
- Bílá blána, která se objeví na povrchu je součástí kvašení, proto ji neodstraňujeme
- Po uplynutí 10 dní obsah přecedíme přes husté plátno (nebo gázu), sklenice vymyjeme a scezenou tekutinu vrátíme do sklenice
- Nyní necháme probíhat 20 dní další kvašení, ale nyní už nemícháme
- Pak znovu přecedíme a plníme do lahví nebo sklenic