Jablečný závin z pivního těsta

Jablečný závin z pivního těsta
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 10

Většinou se rozválené těsto na štrůdl sype strouhankou, která pomáhá absorbovat přebytečnou šťávu z jablek. V tomto receptu je strouhanka nahrazena zdravějšími ovesnými vločkami. Vyzkoušejte!

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 g Hery nebo másla
  • 200 ml světlého piva
  • 1000 g jablek
  • 1 čajová lžička soli
  • 2 hrsti nasekaných vlašských ořechů
  • 1 hrst rozinek
  • skořicový cukr
  • jemné ovesné vločky

Postup:

  1. V míse smíchejte mouku, Heru pokojové teploty, sůl a vypracujte hladké těsto.
  2. Těsto poté rozdělte na dvě části a každou zvlášť rozválejte na obdélník.
  3. Rozválené těsto posypejte jemnými ovesnými vločkami a polovinou skořicového cukru.
  4. Jablka omyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
  5. Vymačkaná jablka rozložte na těsto s vločkami a skořicí.
  6. Posypejte ořechy, rozinkami a druhou polovinou skořicového cukru.
  7. Pivní štrůdl srolujte a odložte na pečicím papírem vystlaný plech.
  8. Stejným způsobem pokračujte i s druhou polovinou těsta.
  9. Pečte v troubě předehřáté na 170°C přibližně 40 minut.
Štrůdl z piva a jablek
zdroj: receptyodbabky.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.