Většinou se rozválené těsto na štrůdl sype strouhankou, která pomáhá absorbovat přebytečnou šťávu z jablek. V tomto receptu je strouhanka nahrazena zdravějšími ovesnými vločkami. Vyzkoušejte!
Ingredience:
- 500 g hladké mouky
- 250 g Hery nebo másla
- 200 ml světlého piva
- 1000 g jablek
- 1 čajová lžička soli
- 2 hrsti nasekaných vlašských ořechů
- 1 hrst rozinek
- skořicový cukr
- jemné ovesné vločky
Postup:
- V míse smíchejte mouku, Heru pokojové teploty, sůl a vypracujte hladké těsto.
- Těsto poté rozdělte na dvě části a každou zvlášť rozválejte na obdélník.
- Rozválené těsto posypejte jemnými ovesnými vločkami a polovinou skořicového cukru.
- Jablka omyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Vymačkaná jablka rozložte na těsto s vločkami a skořicí.
- Posypejte ořechy, rozinkami a druhou polovinou skořicového cukru.
- Pivní štrůdl srolujte a odložte na pečicím papírem vystlaný plech.
- Stejným způsobem pokračujte i s druhou polovinou těsta.
- Pečte v troubě předehřáté na 170°C přibližně 40 minut.