Jablka s ostružinami a drobenkou

Jablka s ostružinami a drobenkou

Jablečný crumble je oblíbený asi nejvíc, ale když k němu zkusíte přidat ještě další druh ovoce, máte o luxusní pochoutku postaráno a obyčejný recept tak povýšíte na daleko lepší úroveň.

Ingredience:

Ovocný základ:

  • 750 g jablek Jonagold nebo RedDelicious
  • 400 g jablek Granny Smith
  • 250 g ostružin
  • 3 lžičky kukuřičné mouky
  • 150 g hnědého cukru

Na drobenku:

  • 240 g hladké mouky
  • 150 g změklého másla
  • 120 g hnědého cukru
  • Špetka soli

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 190 stupňů a připravíme pekáček, který vymažeme silnou vrstvou másla.
  • Mouku se solí prosejeme do mísy, přidáme cukr, máslo a prsty zpracujeme do drobnějších kousků v podobě drobenky.
  • Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na středně velké kostky.
  • Dáme do mísy, přisypeme ostružiny a promícháme.
  • Kukuřičnou mouku smícháme s cukrem a přisypeme k ovoci.
  • Znovu zamícháme a nasypeme do pekáče.
  • Rozprostřeme na celé dno a posypeme drobenkou.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 45 minut do zlatohněda.
  • Ovoce bude krásně bublat a získá jemnou konzistenci.
  • Vyjmeme z trouby a dáme na 10 minut odpočinout.
  • Podáváme ještě horké s pudinkem, creme fraîche, smetanou, zmrzlinou nebo také s jogurtem.
Luxusní dezert z ostružin a jablek.
Zdroj: https://www.deliciousmagazine.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.