Inspirujte se tímto netradičním receptem na kuřecí maso, který je díky medu a jablku na sladko. Nejlépe je podávat jej s rýží.
Ingredience
- 500g kuřecích prsou
- 2 menší jablka (nejlépe Jonagold. Nepoužívejte červená, s těmi se nevaří moc dobře)
- 1/2 hrnku sladkého jablečného moštu
- 1,5 čajové lžičky kukuřičného škrobu
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- Sůl
- Mletý pepř
- Čerstvá petržel na ozdobu
Postup
- V míse smíchejte jablečný mošt, kukuřičný škrob, hořčici, med, sůl a pepř. Dejte stranou.
- Osolte kuře a poprašte v mouce. Přebytek mouky setřepejte.
- Ve velké pánvi zahřejte olej, poté přidejte kuřecí prsa. Z každé strany smažte asi 3-4 minuty do zlatova.
- K masu přidejte jablka a duste asi 5 minut. Poté do pánve přidejte kuřecí vývar a směs jablečného moštu, kterou jste si připravili v prvním kroku. Snižte teplotu, zakryjte hrnec a duste cca 15 minut.
- Pomocí lžíce vyjměte kuřecí maso a jablka na talíře.
- Poté zvyšte teplotu na vysokou a omáčku duste ještě 1-2 minuty do zhoustnutí.
- Maso polijte omáčkou, posypte petrželkou a podávejte s rýží.