Jablková prsíčka na medu

Jablková prsíčka na medu

Inspirujte se tímto netradičním receptem na kuřecí maso, který je díky medu a jablku na sladko. Nejlépe je podávat jej s rýží.

Ingredience

  • 500g kuřecích prsou
  • 2 menší jablka (nejlépe Jonagold. Nepoužívejte červená, s těmi se nevaří moc dobře)
  • 1/2 hrnku sladkého jablečného moštu
  • 1,5 čajové lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • Čerstvá petržel na ozdobu

Postup

  • V míse smíchejte jablečný mošt, kukuřičný škrob, hořčici, med, sůl a pepř. Dejte stranou.
  • Osolte kuře a poprašte v mouce. Přebytek mouky setřepejte.
  • Ve velké pánvi zahřejte olej, poté přidejte kuřecí prsa. Z každé strany smažte asi 3-4 minuty do zlatova.
  • K masu přidejte jablka a duste asi 5 minut. Poté do pánve přidejte kuřecí vývar a směs jablečného moštu, kterou jste si připravili v prvním kroku. Snižte teplotu, zakryjte hrnec a duste cca 15 minut.
  • Pomocí lžíce vyjměte kuřecí maso a jablka na talíře.
  • Poté zvyšte teplotu na vysokou a omáčku duste ještě 1-2 minuty do zhoustnutí.
  • Maso polijte omáčkou, posypte petrželkou a podávejte s rýží.
Kuře na sladko s jablky a rýží.
Zdroj: simplyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.