Toto sladké čatní s pikantním kořením vaše chuťové buňky příjemně poškádlí a vy si ho naprosto zamilujete!
Ingredience
- 1 kg jablek
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 lžíce chilli koření nebo pálivé papriky
- 1 lžička mletého zázvoru
- čtvrt lžičky kari koření
- 1 lžíce soli
- 20-25 dkg krupicového cukru
- 3 lžíce rozinek
- 1 dl octa
Postup
- Jablka oloupeme, vykrájíme jadřince a nakrájíme je na menší kostky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- Jablka, cibuli, prolisovaný česnek a koření včetně soli dusíme zvolna při velmi mírné teplotě.
- Jakmile začne směs houstnout přidáme cukr, ocet, rozinky a vaříme do rozpuštění cukru. Množství cukru přizpůsobíme kyselosti jablek.
- Ještě horkou směsí naplníme skleničky, které zavíčkované obrátíme dnem vzhůru a necháme je vychladnout nebo můžeme sterilizovat při teplotě 85°C po dobu 15 minut.
Vyzkoušejte i naše další recepty na omáčky k masu, které se perfektně hodí třeba na letní grilování.