Jablková zavařenina s česnekem

Jablková zavařenina s česnekem

Toto sladké čatní s pikantním kořením vaše chuťové buňky příjemně poškádlí a vy si ho naprosto zamilujete!

Ingredience

  • 1 kg jablek
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžíce chilli koření nebo pálivé papriky
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • čtvrt lžičky kari koření
  • 1 lžíce soli
  • 20-25 dkg krupicového cukru
  • 3 lžíce rozinek
  • 1 dl octa

Postup

  1. Jablka oloupeme, vykrájíme jadřince a nakrájíme je na menší kostky.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  3. Jablka, cibuli, prolisovaný česnek a koření včetně soli dusíme zvolna při velmi mírné teplotě.
  4. Jakmile začne směs houstnout přidáme cukr, ocet, rozinky a vaříme do rozpuštění cukru. Množství cukru přizpůsobíme kyselosti jablek.
  5. Ještě horkou směsí naplníme skleničky, které zavíčkované obrátíme dnem vzhůru a necháme je vychladnout nebo můžeme sterilizovat při teplotě 85°C po dobu 15 minut.
Jablková omáčka s česnekem a kořením v misce.
www.simplyrecipes.com

Vyzkoušejte i naše další recepty na omáčky k masu, které se perfektně hodí třeba na letní grilování.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.