Jablková žemlovka s tvarohem

Jablková žemlovka s tvarohem

Zemlbába s jablky patří k těm nejoblíbenějším variantám. Bílková čepička jí dodává ještě větší šťavnatost.

INGREDIENCE

  • 1 veka nakrájená na plátky
  • 500 ml mléka
  • 2 vejce
  • 12 lžic krupicového cukru
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 8 nahrubo nastrouhaných jablek
  • 1 lžička mleté skořice

Na nádivku:

  • 250 g měkkého tučného tvarohu
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce změklého másla
  • 30 g vanilkového cukru
  • 1 žloutek
  • 50 g rozinek namočených v rumu tuzemáku

POSTUP

  1. Připravíme tvarohovou nádivku.
  2. Tvaroh rozetřeme s máslem, cukrem a žloutkem.
  3. Přidáme vanilkový cukr a scezené rozinky (tekutinu uchováme).
  4. V míse prošleháme mléko se žloutky, přidáme 2 lžíce cukru a rozpuštěné máslo a opět prošleháme.
  5. Do ochuceného mléka postupně vkládáme plátky veky a necháme je nasáknout.
  6. Troubu předehřejeme na 160 °C.
  7. Menší pekáček vymažeme máslem a dno pokryjeme první vrstvou plátků veky.
  8. Na ni rozprostřeme všechna nastrouhaná jablka, posypeme skořicí, 4 lžícemi cukru a pokryjeme další vrstvou veky.
  9. Na tu rozetřeme tvarohovou nádivku, pokryjeme poslední vrstvou navlhčené veky a pokapeme rumem z rozinek.
  10. Dáme péct do trouby asi na 45 minut.
  11. Mezitím z bílků a šesti lžic cukru ušleháme pevný sníh na sněhovou čepici.
  12. Rozetřeme ho na upečenou žemlovku a ještě 5–8 minut necháme zapéct v troubě.
Zemlbába  s tvarohem a jablky pokrytá bílkovým sněhem.
dish.co.nz

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.