Jablkové knedlíky z bramborového těsta

Jablkové knedlíky z bramborového těsta
Příprava: 60 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 4

Bramborové těsto je méně obvyklé než kynuté či tvarohové. Chuťově je však minimálně stejně dobré a stojí za vyzkoušení.

INGREDIENCE

  • 500 g brambor
  • 150 g hrubé mouky
  • 50 g krupicového cukru
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • jablka
  • skořice
  • 2 vanilkové cukry
  • máslo
  • tvrdý tvaroh
  • moučkový cukr

POSTUP

  1. Brambory oloupeme, uvaříme a necháme vychladnout.
  2. Poté je nastrouháme najemno.
  3. Přidáme vejce, krupicový cukr, mouku a špetku soli.
  4. Vypravujeme těsto.
  5. Těsto rozválíme a vykrajujeme čtverečky.
  6. Do každého dáme několik plátků jablek, trochu vanilkového cukru a skořici.
  7. Knedlíky zabalíme.
  8. Vložíme do vroucí vody a vaříme přibližně 5 minut.
  9. Podáváme zasypané tvarohem, cukrem a polité máslem.
Bramborové knedlíky s ovocem servírované na talíři s vidličkou a posypané strouhankou.
www.dobrotyzkuchyne.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.