Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
Těsto:
- 15 dkg hladké mouky
- 7 dkg rostlinného tuku na pečení
- 7 dkg moučkového cukru
- půl balíčku prášku do pečiva
- špetka soli
- 1 vejce
Jablková náplň:
- cca 1 kg jablek
- 2 balíčky skořicového cukru
- 1,5 dl vody
- 1 vanilkový pudink
Šlehačková náplň:
- 2,5 dl šlehačkové smetany
- 2 lžíce vody
- želatina (množství na 2,5 dl objemu)
Postup receptu
- Všechny ingredience na těsto smícháme, propracujeme, těstem vyložíme dno vymazané dortové formy a upečeme
- Jablka oloupeme, vykrájíme a nastrouháme, nebo nakrájíme na kostičky
- V hrnku je podusíme spolu se skořicovým cukrem, a pak je tyčovým mixérem rozmixujeme
- Přilijeme k nim ve vodě rozmíchaný pudinkový prášek a povaříme do zhoustnutí
- Tuto náplň nalijeme na upečený, ještě teplý korpus a necháme vše vychladnout
- Rozpustíme želatinu podle návodu a vmícháme ji do ušlehané šlehačky, kterou navrstvíme na vychladlou jablkovou náplň
- V ledničce necháme ztuhnout