Příprava: 50 minut
Vaření: 25 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 25 dkg hladké mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- špetka soli
- 4 dkg cukru
- 1 žloutek
- nastrouhaná kůra z 1 citrónu
- 8 dkg másla
- 1/2 kg jablek
- 3 lžičky skořicového cukru
Postup receptu
- Mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme cukr, žloutek, sůl, citrónovou kůru, tuk a vypracujeme těsto
- Uložíme na 1/2 hodiny do chladničky
- Těsto rozdělíme na 2 díly a oba vyválíme na stejně velkou placku (velikost odpovídá plechu)
- Plech vymažeme, vysypeme hrubou moukou a jeden plát na něj opatrně přeneseme
- Jablka oloupeme, nastrouháme, smícháme se skořicí a nasypeme na plát
- Druhým plátem jablka překryjeme
- Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C přibližně 25 minut
- Hotové můžeme posypat moučkovým cukrem