Jablkový tvarohový moučník s drobenkou

Jablkový tvarohový moučník s drobenkou

Jsou různé druhy moučníků s drobenkou vaším hitem? Pak by vám mohl chutnat tento moučník ze sušenek s tvarohem a jablky. Drobenku má taktéž obohacenou o sušenky, takže bude krásně křupavá. 

Ingredience:

Na korpus:

  • 200 g máslových sušenek
  • 100 g másla

Na drobenku:

  • 65 g vychladlého másla 
  • 50 g máslových sušenek
  • ⅔ hrnku polohrubé mouky
  • ¼ hrnku třtinového cukru
  • ½ lžičky skořice

Na náplň:

  • 400 g krémového sýra
  • 250 g tvarohu
  • ½ hrnku cukru
  • 2 lžičky polohrubé mouky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • 1 žloutek
  • 2 vejce
  • ¾ hrnku smetany ke šlehání (min. 36%)
  • 2 malá jablka
  • 2 lžíce citronové šťávy

Postup:

  • Máslové sušenky si rozmačkejte a nasypejte do mixéru.
  • Rozmixujte je do hladka a přidejte k nim rozpuštěné máslo.
  • Směs důkladně rozmíchejte a naneste na dno dortové formy.
  • Rukou jej ještě přitlačte ke dnu. 
  • Dejte péct do předehřáté trouby na 180°C na dobu asi 10 minut.
  • Mezitím si připravte náplň. Tvaroh vyšlehejte spolu se smetanovým sýrem do nadýchané pěny. 
  • Poté postupně zašlehávejte cukr, mouku, vanilku a sůl.
  • Zamíchejte a přidejte vejce a vaječný žloutek (jedno po druhém).
  • Přimíchejte šlehačku a důkladně promíchejte. 
  • Připravte si drobenku z rozdrcených sušenek, mouky, cukru a máslo. 
  • Vše smíchejte dohromady a je hotovo.
  • Jablka si oloupejte a nakrájejte na libovolné plátky, ty navrstvěte na upečený korpus.
  • Okraje formy ještě vymazejte máslem a na jablka nalejte krém. 
  • Na krém pak nadrobte drobenku. 
  • Takto dejte zapéct do trouby ještě na dalších 40-50 minut (jakmile začne drobenka zlátnout).
  • Moučník poté nechte 2 hodiny v troubě s pootevřenými dvířky (dejte mezi ně třeba vařečku).
tvarohový moučník s jablky
Zdroj: craftcanada,com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.