Jsou různé druhy moučníků s drobenkou vaším hitem? Pak by vám mohl chutnat tento moučník ze sušenek s tvarohem a jablky. Drobenku má taktéž obohacenou o sušenky, takže bude krásně křupavá.
Ingredience:
Na korpus:
- 200 g máslových sušenek
- 100 g másla
Na drobenku:
- 65 g vychladlého másla
- 50 g máslových sušenek
- ⅔ hrnku polohrubé mouky
- ¼ hrnku třtinového cukru
- ½ lžičky skořice
Na náplň:
- 400 g krémového sýra
- 250 g tvarohu
- ½ hrnku cukru
- 2 lžičky polohrubé mouky
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
- 1 žloutek
- 2 vejce
- ¾ hrnku smetany ke šlehání (min. 36%)
- 2 malá jablka
- 2 lžíce citronové šťávy
Postup:
- Máslové sušenky si rozmačkejte a nasypejte do mixéru.
- Rozmixujte je do hladka a přidejte k nim rozpuštěné máslo.
- Směs důkladně rozmíchejte a naneste na dno dortové formy.
- Rukou jej ještě přitlačte ke dnu.
- Dejte péct do předehřáté trouby na 180°C na dobu asi 10 minut.
- Mezitím si připravte náplň. Tvaroh vyšlehejte spolu se smetanovým sýrem do nadýchané pěny.
- Poté postupně zašlehávejte cukr, mouku, vanilku a sůl.
- Zamíchejte a přidejte vejce a vaječný žloutek (jedno po druhém).
- Přimíchejte šlehačku a důkladně promíchejte.
- Připravte si drobenku z rozdrcených sušenek, mouky, cukru a máslo.
- Vše smíchejte dohromady a je hotovo.
- Jablka si oloupejte a nakrájejte na libovolné plátky, ty navrstvěte na upečený korpus.
- Okraje formy ještě vymazejte máslem a na jablka nalejte krém.
- Na krém pak nadrobte drobenku.
- Takto dejte zapéct do trouby ještě na dalších 40-50 minut (jakmile začne drobenka zlátnout).
- Moučník poté nechte 2 hodiny v troubě s pootevřenými dvířky (dejte mezi ně třeba vařečku).