Veganské kuličky z jáhel jsou křupavé zvenku a lahodně měkké uvnitř. Tento recept je plný aromatického koření, jako je paprika, kurkuma a chilli. Super zdravá svačinka, která je připravena bez smažení, jen v horkovzdušné troubě.
Co budeme potřebovat
- 175 g jáhel
- 480 ml zeleninového vývaru
- lžíce mleté červené papriky
- lžička kurkumy
- lžička chilli pasty
- lžíce mletého koriandru
- 25 g polohrubé mouky
- lžíce lněných semínek
- voda
- sůl
- pepř
Postup
- Ve velkém hrnci si připravíme zeleninový vývar.
- Do vývaru přidáme jáhly a přivedeme je k varu.
- Jáhly vaříme asi 10 minut.
- Po 10 minutách sundáme hrnec s jáhly z plotny a necháme je ještě 10 minut stát s poklicí mimo plotnu.
- Mezitím smícháme 1 lžíci mletého lněného semínka se 3 lžícemi vody.
- Dobře spolu prošleháme vidličkou a dáme stranou.
- Jakmile jáhly absorbují všechnu vodu, přidáme mouku a směs lněných semínek, papriku, kurkumu, chilli pastu, koriandr a podle chuti sůl a pepř.
- Dobře promícháme a odstavíme stranou, dokud směs úplně nevychladne.
- Zapneme si troubu na 200 stupňů v režimu horkého vzduchu.
- Poté rukama z jáhlové směsi vytvarujeme kouli.
- Kuličku umístíme na plech vyložený pečícím papírem a postup opakujeme i se zbylým těstem.
- Umístíme kuličky do trouby.
- A pečeme je po dobu 10 minut.
- Jáhlové knedlíčky podáváme s dipem a salátem dle vlastního výběru (podívejte se do sekce TIP a vyberte si jeden z lahodných receptů na salát, který se ke knedlíčkům z jáhel perfektně hodí).
Jáhlové knedlíčky můžete přidat například k tomuto jednoduchému jarnímu salátku z ředkviček nebo jimi nahradit maso v těchto lahodných receptech na bun bo nam bo saláty s rýžovými nudlemi.