Jáhlové kuličky Raffaello

Jáhlové kuličky Raffaello
Příprava: 25 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 30

Zdravější alternativa k dobře známým kokosovým kuličkám. Pusťte se do této dobroty z jáhel a uvidíte, že je od originálu vůbec nerozeznáte! Recept je jednoduchý, rychlý a pouze z těch nejzákladnějších surovin.

Co budeme potřebovat

  1. 200 g jáhel (suchých a syrových)
  2. 500 ml vody
  3. 40 ml ovocného koncentrátu bez cukru
  4. 100 g rozinek
  5. 100 g strouhaného kokosu
  6. špetka soli

Postup

  1. Rozinky rozmixujeme tyčovým mixérem ve 150 mililitrech vody.
  2. Jáhly propláchneme ve studené vodě, přivedeme k varu se zbylou vodou, ovocným koncentrátem, rozmixovanými rozinkami a solí.
  3. Jáhlovou směs vaříme na mírnou teplotu 20-30 minut, dokud se voda nevsákne a nevyvaří.
  4. Mezitím si nasucho opečeme strouhaný kokos.
  5. Do uvařených jáhel přidáme polovinu praženého kokosu, dobře promícháme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  6. Mokrýma rukama tvoříme kuličky z jáhel.
  7. Kuličky obalíme v druhé polovině praženého kokosu.
  8. Kuličky necháme vychladnout a uložíme je na chladné místo.
  9. Pokud preferujeme sladší kuličky, použijte více ovocného koncentrátu nebo více rozinek.
  10. Pokud je směs příliš vodová, přidáme strouhaný kokos.

Místo rozinek lze použít sušené meruňky nebo sušené švestky. Místo strouhaného kokosu lze k obalení použít mleté pražené ořechy nebo sezamová semínka.

Dokonalé nepečené kuličky plné jáhel a kokosu.
Zdroj: bakeplaysmile.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.