Sladké recepty na kuličky s jáhlami. Vyzkoušejte tuto zdravou dobrotu ještě dnes

Honí vás mlsná? Ale nechcete do svého těla dodávat jen sladkosti plné cukru, nekvalitních surovin a bůh ví čeho ještě?

Tyto recepty na jáhlové kuličky vašemu tělu dodají jen to nejlepší. Obsahují zdravé ingredience, jsou plné energie a tím, že si je vyrobíte doma, budete vždy vědět co jíte!

Vezměte své zdraví do svých vlastních rukou a nic nenechejte náhodě, protože zdraví máme jen jedno a je důležité ho podporovat.

Jakým receptem začnete a podpoříte svou imunitu?

Proč jáhly zařadit do jídelníčku

Jáhly jsou jednou z nejstarších pěstovaných obilnin na světě a po tisíce let se pěstuje v celé Africe a jihovýchodní Asii.

Jáhly lze použít k výrobě chleba, piva, cereálií a dalších pokrmů. I dnes je proso základní potravinou po celém světě.

Ve skutečnosti si proso znovu získává na popularitě, protože je univerzální a snadno se pěstuje. Zároveň poskytují mnoho zdraví prospěšných benefitů, které je určitě užitečné zvážit, při cestě za zdravějším já.

Obsahuje niacin a betakaroten

Jáhly jsou bohaté na látku zvanou niacin, který pomáhá tělu zvládat biologické procesy, důležité pro správnou funkci těla. Niacin je také důležitý pro zdravou kůži a funkci orgánů. Ve skutečnosti je to tak důležitá sloučenina, že se často přidává do zpracovaných potravin, aby je obohatila.

Jáhly, zejména tmavší odrůdy, jsou také výborným zdrojem betakarotenu. Tento přírodní pigment působí jako antioxidant a podporuje zdraví vašich očí.

Kontrolujte hladinu cukru v krvi

Jáhly mají nízký obsah jednoduchých sacharidů a vyšší obsah komplexních sacharidů, to znamená, že se jáhly tráví déle než standardní pšeničná mouka. Čímž pomáhají k regulaci zvyšování hladiny cukru v krvi po jídle. Tudíž je tato potravina ideální pro lidi s diabetem, protože jim umožňuje snadněji kontrolovat hladinu cukru v krvi.

Podpora trávicího systému

Jáhly jsou bohaté na vlákninu. Vláknina podporuje dobré bakterie ve vašem trávicím systému, což podporuje vylučování a snižuje riziko rakoviny tlustého střeva.

Ochrana zdraví srdce

Vláknina v jáhlech snižuje „špatný“ cholesterol v krvi. Vláknina se ve vašem žaludku změní na gel a ten je schopný absorbovat cholesterol, což umožňuje jeho bezpečné vylučování z vašeho systému. Pravidelná konzumace jáhel pomáhá udržovat vaše srdce zdravější.

Vysoký obsah vitamínů a minerálů

Jáhly jsou bohaté na draslík, který podporuje zdravou funkci ledvin a srdce. Draslík také podporuje zdraví centrální a periferní nervové soustavy, což zlepšuje komunikaci mezi mozkem a svaly.

Jak připravit jáhly

Sušené jáhly lze vařit jako kuskus nebo quinou. Mleté jáhly jsou skvělou náhradou nebo doplňkem celozrnné mouky v pečivu. Pufované jáhly lze konzumovat jako svačinu nebo použít jako náhradu za pufovanou rýži.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.