Máte chuť na nadýchané placičky s jáhlami? Jsou zdravé a chutné.
INGREDIENCE
- ½ hrnku jáhlové mouky
- 1 hrnek špaldové nebo bezlepkové mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku
- ¼ lžičky soli
- 1 lžička skořice
- ¼ lžičky muškátového oříšku
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička jablečného octa
- 1,25 až 1,5 sójového nebo mandlového mléka
- 1 lžíce oleje
- 1 středně velký batát nebo stejné množství dýně
POSTUP
- Batát nebo dýni si uvaříme v páře nebo upečeme v troubě doměkka a rozmačkáme na kaši.
- Mouky si smícháme se solí, skořicí, cukrem, kypřicím práškem a muškátovým oříškem.
- V jiné míse si smícháme jablečný ocet s mlékem a přidáme kaši z batát/dýně.
- Následně k tekutým ingrediencím přidejte suché a důkladně smíchejte.
- Pokud je těsto moc husté, přidejte ještě mléko.
- Na rozpálenou pánev nalijeme část těsta a necháme smažit asi 2 minuty.
- Pak placičku otočíme a smažíme opět 2 minuty.