Jáhlové rizoto se žampiony

Jáhlové rizoto se žampiony
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 2

Hledáte zdravé recepty? Jáhly na slano vás mohou mile překvapit.

INGREDIENCE

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1–2 lžíce másla
  • 1 šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 1,25 hrnku nakrájených žampionů
  • 1 hrnek loupaných jáhel 
  • 2–3 hrnky zeleninového vývaru
  • ¼ hrnku bílého vína nebo lžíci vinného octa
  • ¼ hrnku strouhaného parmazánu nebo jiného oblíbeného sýru
  • 1 hrnek čerstvého špenátu
  • sůl 
  • pepř
  • k servírování čerstvá petrželka

POSTUP

  • Na oleji si orestujeme šalotku, přidáme prolisovaný česnek a žampiony.
  • Přidáme vinný ocet nebo víno a vaříme 5 minut. 
  • Pak přidáme jáhly a necháme 2 minuty vařit. 
  • Přilijeme vývar, přikryjeme pokličkou a vaříme do změknutí. 
  • Nakonec přidáme špenátové listy, máslo, sýr a promícháme. 
  • Podáváme ozdobené čerstvou petrželkou.
Rizoto s jáhly a žampiony posypané sýrem a listovým špenátem na pánvi s vařečkou.
www.cottercrunch.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.