Hledáte zdravé recepty? Jáhly na slano vás mohou mile překvapit.
INGREDIENCE
- 1 lžíce olivového oleje
- 1–2 lžíce másla
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- 1,25 hrnku nakrájených žampionů
- 1 hrnek loupaných jáhel
- 2–3 hrnky zeleninového vývaru
- ¼ hrnku bílého vína nebo lžíci vinného octa
- ¼ hrnku strouhaného parmazánu nebo jiného oblíbeného sýru
- 1 hrnek čerstvého špenátu
- sůl
- pepř
- k servírování čerstvá petrželka
POSTUP
- Na oleji si orestujeme šalotku, přidáme prolisovaný česnek a žampiony.
- Přidáme vinný ocet nebo víno a vaříme 5 minut.
- Pak přidáme jáhly a necháme 2 minuty vařit.
- Přilijeme vývar, přikryjeme pokličkou a vaříme do změknutí.
- Nakonec přidáme špenátové listy, máslo, sýr a promícháme.
- Podáváme ozdobené čerstvou petrželkou.