Jáhlové vánoční cukroví

Jáhlové vánoční cukroví
Příprava: 30 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 16

Máte pocit, že vánoční svátky jsou jen o přejídání a sladkostech? Jestli toužíte po změně, potom vyzkoušejte tento recept na vánoční jáhlové kuličky s mandlemi, které nejenže jsou zdravé, ale také neskutečně chutné a vydatné! Oživte si sváteční tabuli něčím originálním!

Co budeme potřebovat

  1. 100 g jáhel
  2. 100 g mletých mandlí
  3. 40 g pistácií (nasekaných)
  4. ½ lžičky kardamomu
  5. špetka sody
  6. špetka mořské soli
  7. kůra z ½ citronu
  8. 3 lžíce kokosového oleje (rozpuštěného)
  9. 3 lžíce javorového sirupu
  10. lžička vanilkového extraktu
  11. lžička citronové šťávy

Postup

  1. Troubu předehřejeme troubu na 180 stupňů.
  2. Plech na pečení si vyložíme pečicím papírem.
  3. Jáhly vložíme do mixéru a mixujeme, dokud nezískáme jáhlovou mouku.
  4. Ve velké míse prošleháme jáhlovou mouku, mleté mandle, kardamom, sodu a sůl.
  5. Vmícháme nasekané pistácie a citronovou kůru a dáme stranou.
  6. V malé misce prošleháme rozpuštěný kokosový olej s javorovým sirupem, vanilkou a citronovou šťávou a přilijeme jí k suchým ingrediencím.
  7. Vše smícháme dohromady, aby vzniklo těsto.
  8. Těsto necháme odstát asi 10 min.
  9. Rukama ze směsi vytvarujeme asi 16 malých kuliček a dáme je na vyložený plech.
  10. Jemně je stlačíme a zploštíme dlaní.
  11. Jáhlové kuličky pečeme asi 15 minut do zlatohnědé barvy.

Inspirujte se dalšími skvělými a zdravými recepty, které vaše tělo ocení. Pochutnejte si na sladkých i slaných dobrotách ze šmakouna nebo vyzkoušejte další zdravou alternativu v podobě jídel s tempehem.
V žádném případě své volby nebudete litovat!

Měkké cukroví plné kvalitních a zdravých surovin jako jsou jáhly.
Zdroj: londonmumsmagazine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.