Jáhlový koláč s čokoládou a pomerančem

Jáhlový koláč s čokoládou a pomerančem

Zdravý recept na jáhly na sladko. Výborný koláč s čokoládou.

INGREDIENCE

Na korpus:

  • 100 g jáhlové mouky
  • 100 g třtinového cukru
  • 100 g změklého másla
  • 2 vejce
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 2 lžíce kakaa

Na krém:

  • 200 g kvalitní tmavé čokolády
  • 450 ml smetany ke šlehání
  • kůra ze dvou pomerančů a ½ hrnku šťávy
  • kakao na posyp
  • ¼ -½ hrnku cukru moučky
  • na ozdobu kandovaná pomerančová kůra

POSTUP

  • Máslo a cukr si spolu utřeme do pěny, následně přidáváme vejce jedno po druhém, důkladně šleháme. 
  • Mouku, kakao a prášek do pečiva si prosejeme a smícháme s pěnou z másla. 
  • Těsto nalijeme do vymazané dortové formy a dáme péci na 180 °C na 18 minut. 
  • Mezitím, co korpus chladne, si můžeme připravit krém. 
  • Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a necháme zchladit. 
  • Ze smetany si ušleháme šlehačku. 
  • Tu pak smícháme s vychladlou čokoládou, přidáme pomerančovou kůru a šťávu.
  • Na vychladlý korpus krém naneseme, posypeme kakaem smíchaným s cukrem, ozdobíme kandovanou kůrou a dáme chladit ideálně přes noc.
Bezlepkový koláč s jáhly a čokoládou na talíři.
www.ruchikrandhap.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.