Příprava: 15 minut
Vaření: 45 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 250 g jáhel
- sůl
- pepř
- 1/2 mléka
- 30 g másla
- 350 g zelí
- kousek uzeného masa
- 30 g másla
Postup receptu
- Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky a dáme na máslo podusit
- Mezitím si nakrájíme cibulku a na ní osmahneme uzené nakrájené na kostičky
- Zelí samozřejmě dusíme do měkka
- Jáhly uvaříme v osoleném mléce, a když jsou měkké, procedíme a vmícháme je mezi hotové zelí a nakonec vmícháme i uzené na cibulce
- Ještě než to dáme do trouby zapéci, tak trošku opepříme, případně osolíme