Vynikajících 5 receptů na bublaninu s jahodami. Vyberte si!

Jahody se skvěle hodí v každé roční době. Jsou blahodárné našemu zdraví a obsahují spoustu vitamínů.

Ideálními jsou čerstvé, avšak v zimě nám vystačí i mražené, kompotované a dokonce i sušené.

Máte-li chuť upéct si sladký moučník, inspirujte se těmi nejlepšími recepty na jahodovou bublaninu.

Jak již bylo zmíněno, jahody jsou zdrojem velkého množství vitamínů jako třeba C a B. Také obsahují minerální látky jako železo, draslík a vápník.

Našemu tělu dodávají mikronutrienty a působí kladně na karidovaskulární systém, čímž posilují srdce. Pomáhají také při chudokrevnosti, cukrovce, revmatismu, při onemocnění dna a posilují nervový systém.

Jahody mají svěží chuť a jejich výrazné aroma fascinuje lidstvo už odedávna. Bývaly doby, kdy byly přezdívány „ovocem králů“

Měly prý také podporovat sexuální apetit a tak dostaly označení „ovoce lásky“. To se ovšem potvrdilo, jelikož podporují tvorbu testosteronu a krevní oběh v pohlavním ústrojí.

To vše dokážou jahody. Proto neváhejte a využijte je například na některý z receptů na jahodové řezy.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.