Jahody se skvěle hodí v každé roční době. Jsou blahodárné našemu zdraví a obsahují spoustu vitamínů.
Ideálními jsou čerstvé, avšak v zimě nám vystačí i mražené, kompotované a dokonce i sušené.
Máte-li chuť upéct si sladký moučník, inspirujte se těmi nejlepšími recepty na jahodovou bublaninu.
Naše recepty
Jak již bylo zmíněno, jahody jsou zdrojem velkého množství vitamínů jako třeba C a B. Také obsahují minerální látky jako železo, draslík a vápník.
Našemu tělu dodávají mikronutrienty a působí kladně na karidovaskulární systém, čímž posilují srdce. Pomáhají také při chudokrevnosti, cukrovce, revmatismu, při onemocnění dna a posilují nervový systém.
Jahody mají svěží chuť a jejich výrazné aroma fascinuje lidstvo už odedávna. Bývaly doby, kdy byly přezdívány „ovocem králů“
Měly prý také podporovat sexuální apetit a tak dostaly označení „ovoce lásky“. To se ovšem potvrdilo, jelikož podporují tvorbu testosteronu a krevní oběh v pohlavním ústrojí.
To vše dokážou jahody. Proto neváhejte a využijte je například na některý z receptů na jahodové řezy.