Jahodová ledová tříšť

Jahodová ledová tříšť
Příprava: 140 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 4

Díky své intenzivní barvě a skvělé chuti je jahodová granita dokonalým kompromisem mezi ovocem a zmrzlinou.

Ingredience

  • 500 ml vody
  • 400 g jahod
  • 120 g cukru
  • 30 g čerstvé citronové šťávy

Postup

  • Nejprve si připravte cukrový sirup. Do hrnce dejte vodu a cukr, přiveďte k varu a poté nechte vychladnout.
  • Mezitím si opláchněte jahody a pečlivě je osušte.
  • Z jahod odstraňte stopku a rozkrojte je na čtvrtiny.
  • Poté jahody dejte do mixéru a rozmixujte na pyré.
  • Vzniklé jahodové pyré přeceďte přes jemné sítko, abyste odstranili zrníčka.
  • Tímto způsobem získáte přibližně 250 g prosátého jahodového pyré.
  • Do pyré přidejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a dobře promíchejte.
  • Následně přidejte ještě mírně teplý cukrový sirup.
  • Důkladně promíchejte a směs nalijte do mělké široké plastové nádoby.
  • Vložte na půlhodiny do mrazáku.
  • Po 30 minutách vyjměte nádobu z mrazničky a směs promíchejte vidličkou, abyste rozbili všechny vzniklé krystalky ledu.
  • Vraťte směs zpět do mrazničky a stejnou operaci opakujte každou půlhodinu po dobu nejméně 2 hodin.
Jahodová granita s lístkem máty.
zdroj: buonissimo.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.