Díky své intenzivní barvě a skvělé chuti je jahodová granita dokonalým kompromisem mezi ovocem a zmrzlinou.
Ingredience
- 500 ml vody
- 400 g jahod
- 120 g cukru
- 30 g čerstvé citronové šťávy
Postup
- Nejprve si připravte cukrový sirup. Do hrnce dejte vodu a cukr, přiveďte k varu a poté nechte vychladnout.
- Mezitím si opláchněte jahody a pečlivě je osušte.
- Z jahod odstraňte stopku a rozkrojte je na čtvrtiny.
- Poté jahody dejte do mixéru a rozmixujte na pyré.
- Vzniklé jahodové pyré přeceďte přes jemné sítko, abyste odstranili zrníčka.
- Tímto způsobem získáte přibližně 250 g prosátého jahodového pyré.
- Do pyré přidejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a dobře promíchejte.
- Následně přidejte ještě mírně teplý cukrový sirup.
- Důkladně promíchejte a směs nalijte do mělké široké plastové nádoby.
- Vložte na půlhodiny do mrazáku.
- Po 30 minutách vyjměte nádobu z mrazničky a směs promíchejte vidličkou, abyste rozbili všechny vzniklé krystalky ledu.
- Vraťte směs zpět do mrazničky a stejnou operaci opakujte každou půlhodinu po dobu nejméně 2 hodin.