Léto bez studeného osvěžení není léto, proto si musíte připravit naše recepty na jahodovou zmrzlinu.
Jemné lehké osvěžení, ke kterému potřebujete jen pár ingrediencí!
Osvěžte se a pochutnejte si s námi.
Proč jíst jahody?
Jahoda je jedním z nejoblíbenějších bobulovin na světě. Existuje více než 10 druhů, které se liší chutí, velikostí a strukturou, přesto mají všechny stejnou charakteristický tvar a červenou dužinu.
Zjistěte více o některých z jejich zdravotních benefitů.
- Může podporovat zdraví srdce
Jahody jsou bohaté na barevné pigmenty, které mají ochranný účinek – předpokládá se, že tyto antokyanidiny mají řadu potenciálních zdravotních výhod, včetně prevence zánětů a srdečních chorob. - Může regulovat hladinu cukru v krvi
Zdá se, že konzumace jahod zpomaluje naše trávení glukózy a zmírňuje používání inzulínu, zvláště když je jíme s jídlem s vysokým obsahem sacharidů. - Mohou být užitečné pro ty, kteří mají diabetes 2. typu
Jahody obsahují ochranné rostlinné sloučeniny zvané polyfenoly, z nichž dva – kyselina ellagová a ellagitaniny – se ukázaly jako slibné při zvládání některých stavů diabetu 2. typu. - Mohou pomoci při regulaci hmotnosti
Jahody mají nízký glykemický index a jako takové pomáhají mírnit uvolňování cukru v krvi. Studie naznačují, že strava s dostatkem potravin s nízkým indexem může být prospěšná pro regulaci hmotnosti a pro snížení výskytu onemocnění souvisejících s obezitou.
Jsou jahody bezpečné pro všechny?
Pokud máte alergii na pyl břízy nebo jablka, je pravděpodobnější, že se u vás rozvine sekundární potravinová alergie na jahody. Jahody spolu s ovocem včetně jablek, broskví, avokáda a borůvek obsahují přírodní chemikálie zvané salicyláty. Někteří lidé jsou citliví na tyto sloučeniny a mohou zaznamenat alergickou reakci včetně kožní vyrážky a otoku.