Tyto luxusní nepečené řezy z mascarpone si zamilujete! Korpus z BeBe sušenek, lehoučký krém s nádechem máty a macerované jahody dohromady tvoří výtečný dezert, který prostě musíte ochutnat.
Co budete potřebovat
Na korpus:
- 140 g BeBe sušenek, drcených
- 50 g třtinového cukru
- 6 lžic másla, rozpuštěného
- 1 lžička vanilkového extraktu
Na krém:
- 120 ml smetany ke šlehání
- 230 g mascarpone
- 30 g moučkového cukru
- ¾ lžičky mátového extraktu
- ½ lžičky vanilkové pasty
Na topping:
- 450 g čerstvých jahod nakrájených na plátky
- 2 lžíce krystalového cukru
- 3-4 snítky čerstvé máty, nakrájené na malé kousky
Postup
- Rozdrťte sušenky v kuchyňském robotu nebo v sáčku se zipem pomocí válečku.
- Ve střední misce smíchejte rozdrobené sušenky a třtinový cukr a promíchejte.
- Poté přidejte rozpuštěné máslo a vanilku a míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
- Pevně směs zatlačte na dno plechu 20 x 20 cm vyloženého pečícím papírem.
- Dejte do lednice, zatímco budete připravovat náplň.
- Ručním mixérem nebo stolním mixérem s nástavcem na šlehání šlehejte smetanu ke šlehání do tuha, asi 2-3 minuty.
- Dejte stranou.
- V jiné misce šlehejte mascarpone, moučkový cukr, mátový extrakt a vanilkovou pastu na středním stupni, dokud se vše dobře nespojí, asi 1-2 minuty.
- Poté pomocí stěrky vmíchejte šlehačku.
- Směs rozetřete na připravený vychladlý korpus.
- Nechte v chladu, dokud nebudete připraveni k podávání {ideálně chlaďte 2 hodiny před podáváním}.
- Nakrájené jahody dejte do mísy a posypte krystalovým cukrem a čerstvou mátou.
- Promíchejte a nechte uležet a macerovat asi 30 minut.
- Zvedněte cheesecake z plechu pomocí pečícího papíru.
- Nakrájejte na řezy a poté na ně navrstvěte nakrájené jahody (nezapomeňte scedit veškerou nahromaděnou šťávu z jahod).
- Nechte si chutnat!