Příprava: 60 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
Piškotový korpus:
- 3 vejce
- 3 lžíce horké vody
- 18 dkg cukru
- 18 dkg polohrubé mouky
Jahodový krém:
- 50 dkg jahod
- 1 vanilkový pudink
- půl kostky másla
- půl kostky rostlinného tuku nebo půl balíčku tvarohu
- 20 dkg moučkového cukru
Postup receptu
- Z uvedených surovin upečeme piškotový korpus na menším plechu a necháme jej vychladnout
- Jahody rozmixujeme, rozmícháme v nich vanilkový pudink a uvaříme jako pudink
- Vyšleháme máslo a tuk nebo tvaroh s moučkovým cukrem a postupně zašleháváme vychladlou jahodovou směs
- (Máslo, tuk i jahodová směs musí mít stejnou pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil)
- Piškot překrojíme příčně napůl
- Navršíme asi dvě třetiny jahodového krému, přiložíme odkrojený díl a nahoru rozetřeme zbytek krému
- Necháme trochu ztuhnout a krájíme na kostky
- Zdobíme šlehačkou