Pro milovníky jahodových dezertů jsme připravili báječný recept na řezy s jahodami. Nezbyde ani kousek!
Ingredience
- 200 g polohrubé mouky
- 3/4 kg jahod na plátky
- 200 g cukru
- 5 vajec
- 5 lžic oleje
- prášek do pečiva
Ingredience na krém
- smetana ke šlehání
- ztužovač šlehačky
- 120 g tvarohu
Ingredience na želé
- 400 g jahod
- 6 plátků želatiny
- 3 lžíce cukru
Postup
- Vyšleháme cukr se žloutky a přidáme olej, kávu a mouku s kypřícím práškem.
- Vmícháme sníh z bílků.
- Dáme péct do vyhřáté trouby, pečeme 40 minut při 175º C.
- Smetanu vyšleháme se ztužovačem a tvaroh vmícháme.
- Korpus potřeme krémem.
- Plátky želatiny vložíme do misky, zalijeme studenou vodou a necháme alespoň 10 minut stát, dokud želatina nenabobtná
- Asi 2/3 očištěných jahod vložíme do mixéru, přidáme cukr a společně rozmixujeme na hladký krém.
- Nabobtnalou želatinu vymačkáme a vložíme do šálku, který zakryjeme fólií, postavíme do mikrovlnné trouby, želatinu opatrně, při nižším výkonu trouby, necháme rozpustit, pak ji ihned přimícháme k rozmixovaným jahodám.
- Zbylé jahody nakrájíme na plátky a rozdělíme je do čtyř vychlazených hlubokých talířů, skleniček nebo misek, zalijeme je připraveným jahodovým želé a necháme trošku ztuhnout v lednici, poté poklademe na moučník.
- Uchováváme v lednici maximálně 24 hodin.
Zachutnal vám tento dezert? Inspirujte se našimi 6 recepty na kokosové řezy.