Na tento dezert nebo výtečnou snídani potřebujete pouhé 3 ingredience a přitom je výsledek tak lahodný! Navíc ho zvládne připravit i úplný začátečník.
Co budete potřebovat
- 1 plát mraženého listového těsta, rozmražený
- 1 vejce, rozšlehané (volitelně)
- ½ šálku nutelly
- čerstvé jahody, nakrájené
Postup
- Předehřejte troubu na 190ºC.
- Lehce přejeďte ostrým nožem cca 1 cm od okrajů těsta kolem dokola, abyste vytvořili kůrku (neprořezávejte celé těsto).
- Těsto (kromě okrajů) po celém povrchu propíchejte vidličkou.
- Pokud chcete, potřete okraje listového těsta rozšlehaným vejcem.
- Listové těsto pečte 15 minut, dokud není nafouknuté a zlatavě hnědé.
- Pomocí špachtle zatlačte vnitřek listového těsta směrem dolů, abyste ho oddělili od kůrky.
- Pokud toužíte po zlatavějším a propečenějším listovém těstě, pečte ještě 3 minuty.
- Do středu rovnoměrně rozetřete nutellu a poté přidejte nakrájené jahody v jedné vrstvě.
- Nakrájejte a užijte si to!
Rádi byste si pořídili kvalitní kávovar? A co třeba pákový? Tento typ je vhodný pro opravdové milovníky kávy. Celá příprava je prožitek, se kterým se budete cítit jako barista. Podívejte se na náš rozsáhlý test 6 nejlepších pákových kávovarů a najděte svého favorita!