Tento recept je super jednoduchý. Jelikož se nepeče, stačí smíchat vše dohromady a je to!
V receptu je použita také želatina, která vypadá zajímavě a skvěle chutná.
Ingredience
Tvarohová náplň:
- 1 l mléka
- 500 g bílého jogurtu (dle vašeho výběru)
Základ pro řezy:
- 20 sušenek (dle vašeho výběru)
- 4 lžíce másla
Želatina:
- 3 lžíce želatiny
- ⅓ šálku vody
Smetanový sýr:
- 1 šálek smetany
- 1 plechovka kondenzovaného mléka
- ¼ šálku citronové šťávy
- 25 jahod (mohou být i zmrazené)
- 3 lžíce cukru
- 250 g tvarohu
Jahodová poleva:
- ¾ šálku jahodového pyré
- ½ šálku cukru
- ½ lžíce kukuřičné mouky
- čerstvé jahody na ozdobu
Postup
Tvarohová náplň:
- Připravte si sítko, vyložené plátýnkem, pro přípravu sýra.
- Do hrnce nalijte mléko a poté, co jej přivedete k varu, teplo vypněte.
- Do mléka přidejte jogurt a několik minut míchejte, dokud se mléko nesrazí.
- Nyní sražené mléko nalijte do sítka vyloženého plátýnkem a pomocí lžíce vymačkejte tekutou syrovátku. Tvaroh, který vám zbyde, odložte stranou, dokud nevychladne.
Základ pro řezy:
- Smíchejte rozdrcené sušenky a máslo.
- Umístěte směs do rovnoměrné vrstvy do formy na koláč.
Želatina:
- Do misky nebo malého hrnce vlijte horkou vodu, umístěte do ní želatinu a míchejte, dokud se želatina úplně nerozpustí.
Smetanový sýr:
- Smíchejte jahody, tvaroh, smetanu, citronovou šťávu a kondenzované mléko. Pomoci si můžete kuchyňským robotem.
- Do směsi vmíchejte hotovou, mírně vychladlou, želatinu a promíchejte. Následně vše vlijte do formy na koláč.
- Nechte odpočívat 6 hodin nebo déle. Jednoduše, dokud hmota neztuhne.
Jahodová poleva a hotové řezy:
- Smíchejte všechny přísady a polevou potřete vrch koláče. Následně dejte znovu na 30 minut chladit.
- Po této době vyjměte vychladlý koláč z formy, nakrájejte jej na malé kousky a podávejte.
- Vaše jahodové řezy jsou hotovy.