Jahodové řezy s tvarohem a želatinou 

Jahodové řezy s tvarohem a želatinou 
Příprava: 40 minut Počet porcí: 8

Tento recept je super jednoduchý. Jelikož se nepeče, stačí smíchat vše dohromady a je to! 

V receptu je použita také želatina, která vypadá zajímavě a skvěle chutná.

Ingredience

Tvarohová náplň: 

  • 1 l mléka
  • 500 g bílého jogurtu (dle vašeho výběru)

Základ pro řezy: 

  • 20 sušenek (dle vašeho výběru)
  • 4 lžíce másla

Želatina:

  • 3 lžíce želatiny
  • ⅓ šálku vody

Smetanový sýr: 

  • 1 šálek smetany
  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • ¼ šálku citronové šťávy
  • 25 jahod (mohou být i zmrazené)
  • 3 lžíce cukru
  • 250 g tvarohu

Jahodová poleva: 

  • ¾ šálku jahodového pyré
  • ½ šálku cukru
  • ½ lžíce kukuřičné mouky
  • čerstvé jahody na ozdobu

Postup

Tvarohová náplň: 

  • Připravte si sítko, vyložené plátýnkem, pro přípravu sýra. 
  • Do hrnce nalijte mléko a poté, co jej přivedete k varu, teplo vypněte. 
  • Do mléka přidejte jogurt a několik minut míchejte, dokud se mléko nesrazí. 
  • Nyní sražené mléko nalijte do sítka vyloženého plátýnkem a pomocí lžíce vymačkejte tekutou syrovátku. Tvaroh, který vám zbyde, odložte stranou, dokud nevychladne.

Základ pro řezy:

  • Smíchejte rozdrcené sušenky a máslo. 
  • Umístěte směs do rovnoměrné vrstvy do formy na koláč.

Želatina:

  • Do misky nebo malého hrnce vlijte horkou vodu, umístěte do ní želatinu a míchejte, dokud se želatina úplně nerozpustí.

Smetanový sýr: 

  • Smíchejte jahody, tvaroh, smetanu, citronovou šťávu a kondenzované mléko. Pomoci si můžete kuchyňským robotem.
  • Do směsi vmíchejte hotovou, mírně vychladlou, želatinu a promíchejte. Následně vše vlijte do formy na koláč. 
  • Nechte odpočívat 6 hodin nebo déle. Jednoduše, dokud hmota neztuhne.

Jahodová poleva a hotové řezy: 

  • Smíchejte všechny přísady a polevou potřete vrch koláče. Následně dejte znovu na 30 minut chladit.
  • Po této době vyjměte vychladlý koláč z formy, nakrájejte jej na malé kousky a podávejte.
  • Vaše jahodové řezy jsou hotovy.

Jahodový dort s želatinou, zdobený čerstvými jahodami.
zdroj: recipe52.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.