Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 vejce
- 18 dkg moučkového cukru
- 15 dkg hrubé mouky
- 10 dkg másla
- 40-50 dkg jahod.
Na ozdobu
- 1 smetana ke šlehání
- 1 ztužovač
- 8 dkg čokolády.
Postup receptu
- Žloutky s cukrem utřeme do pěny, pak přidáváme postupně mouku a rozpuštěné vychladlé máslo
- Do hustě utřené pěny vmícháme tuhý sníh z bílků
- Těsto rozetřeme na menší plech vyložený pečícím papírem a na těsto rozložíme očištěné jahody
- Upečeme při střední teplotě, necháme vychladnout Pak na moučník navršíme šlehačku ušlehanou se ztužovačem a hustě ji posypeme strouhanou čokoládou
- Krájíme na kostky nebo řezy