Jahodové tiramisu

Jahodové tiramisu

Tohle tiramisu je naprosto luxusní! Vrstvy cukrářských piškotů, šlehačky, smetanové směsi a čerstvých jahod dohromady vytváří ten nejdokonalejší dezert, jaký si umíte představit.

Co budete potřebovat

Na jahody:

  • 470 g čerstvých jahod, zbavených stopek a nakrájených na plátky
  • 3 lžíce cukru
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy

Na náplň:

  • 230 g smetanového sýra, změklého na pokojovou teplotu
  • ½ šálku prosátého moučkového cukru
  • 2 lžičky jahodového džemu, rozpuštěného
  • 1 balení cukrářských piškotů lady fingers
  • ¼ šálku pomerančové šťávy

Na ozdobu:

  • 450 g šlehačky
  • 2 lžičky jahodového extraktu
  • čerstvé nakrájené jahody na ozdobu

Postup

  • Do velké mísy přidejte nakrájené jahody, krystalový cukr a citronovou šťávu.
  • Jemně promíchejte a dejte stranou.
  • Ve velké míse smíchejte smetanový sýr, moučkový cukr a rozpuštěný jahodový džem.
  • Šlehejte elektrickým šlehačem na střední rychlost, dokud se vše nespojí a nebudete mít hladkou směs.
  • Vmíchejte jeden šálek našlehané šlehačky.
  • Dejte stranou.
  • Dejte piškoty do malé misky a pokapejte pomerančovou šťávou.
  • V jiné míse prošlehejte zbytek našlehané šlehačky s jahodovým extraktem.
  • Dejte stranou.
  • Polovinu smetanové směsi rozetřete na dno zapékací misky 23 x 23 cm.
  • Pokračujte rovnoměrnou vrstvou piškotů.
  • Poté na piškoty nandejte polovinu jahod (s trochou šťávy).
  • Na jahodovou vrstvu rovnoměrně rozetřete zbytek smetanové směsi.
  • Na vrstvu smetanové směsi nandejte polovinu šlehačky s jahodovou příchutí.
  • Rovnoměrně navrstvěte zbytek piškotů a poté pokračujte se zbytkem jahod se šťávou.
  • Vše završte zbytkem jahodové šlehačky.
  • Zakryjte potravinářskou fóliíí a dejte chladit přes noc nebo alespoň na 6 hodin.
  • Až budete připraveni k podávání, ozdobte čerstvými nakrájenými jahodami.
Tiramisu se šlehačkou a čerstvými jahodami na talířku.
www.thecountrycook.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.