Tohle tiramisu je naprosto luxusní! Vrstvy cukrářských piškotů, šlehačky, smetanové směsi a čerstvých jahod dohromady vytváří ten nejdokonalejší dezert, jaký si umíte představit.
Co budete potřebovat
Na jahody:
- 470 g čerstvých jahod, zbavených stopek a nakrájených na plátky
- 3 lžíce cukru
- 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
Na náplň:
- 230 g smetanového sýra, změklého na pokojovou teplotu
- ½ šálku prosátého moučkového cukru
- 2 lžičky jahodového džemu, rozpuštěného
- 1 balení cukrářských piškotů lady fingers
- ¼ šálku pomerančové šťávy
Na ozdobu:
- 450 g šlehačky
- 2 lžičky jahodového extraktu
- čerstvé nakrájené jahody na ozdobu
Postup
- Do velké mísy přidejte nakrájené jahody, krystalový cukr a citronovou šťávu.
- Jemně promíchejte a dejte stranou.
- Ve velké míse smíchejte smetanový sýr, moučkový cukr a rozpuštěný jahodový džem.
- Šlehejte elektrickým šlehačem na střední rychlost, dokud se vše nespojí a nebudete mít hladkou směs.
- Vmíchejte jeden šálek našlehané šlehačky.
- Dejte stranou.
- Dejte piškoty do malé misky a pokapejte pomerančovou šťávou.
- V jiné míse prošlehejte zbytek našlehané šlehačky s jahodovým extraktem.
- Dejte stranou.
- Polovinu smetanové směsi rozetřete na dno zapékací misky 23 x 23 cm.
- Pokračujte rovnoměrnou vrstvou piškotů.
- Poté na piškoty nandejte polovinu jahod (s trochou šťávy).
- Na jahodovou vrstvu rovnoměrně rozetřete zbytek smetanové směsi.
- Na vrstvu smetanové směsi nandejte polovinu šlehačky s jahodovou příchutí.
- Rovnoměrně navrstvěte zbytek piškotů a poté pokračujte se zbytkem jahod se šťávou.
- Vše završte zbytkem jahodové šlehačky.
- Zakryjte potravinářskou fóliíí a dejte chladit přes noc nebo alespoň na 6 hodin.
- Až budete připraveni k podávání, ozdobte čerstvými nakrájenými jahodami.