Jahodové tiramisu z mascarpone

Jahodové tiramisu z mascarpone
Příprava: 20 minut Počet porcí: 4

Toto tiramisu je rychlý a snadný jahodový dezert, který nemusíte péct!

Příprava je jednoduchá a rychlá. Pusťte se do toho.

Ingredience

  • dlouhé cukrářské piškoty 
  • 166 g nakrájených jahod (1 šálek)

Jahodový džus:

  • 332 g čerstvých nasekaných jahod (2 šálky)
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžíce cukru
  • ½ šálku studené vody 

Smetanová směs:

  • 1 vejce
  • 225 g mascarpone (1 šálek)
  • 220 g smetany (1 šálek)
  • 1,5 lžíce cukru mouka

Postup

Jahodový džus: 

  • Očistěte a nasekejte jahody na malé kousky. Posypte je cukrem a spolu s citronovou šťávou a vodou je vložte do mixéru. Rozmixujte do hladka. 
  • Hotovou směs vlijte do misky a nechte stranou. 

Smetanová směs: 

  • V misce rozšlehejte vejce, přidejte cukr, mascarpone a smetanu. Vše vyšlehejte na středně hustou hmotu (šlehání zabere 5–10 minut). 

Vrstvení: 

  • Zvolte nádobu, ve které chcete tiramisu podávat. Popřípadě můžete udělat jeden velký dort ve větší míse a až poté hotové tiramisu nakrájet na menší kousky. 
  • Sušenky namočte do jahodového džusu a položte je na dno připravené nádoby. 
  • Na sušenky dejte krémovou směs a posypte nakrájenými jahodami. Kolik vrstev vytvoříte, záleží na tom, kolik chcete vytvořit porcí. 
  • Jakmile máte jahodové tiramisu připravené, dejte jej do ledničky aspoň na 4–5 hodin. Nejlepší je nechat chladit přes noc. 
  • Před podáváním můžete vrch tiramisu ozdobit čerstvými jahodami. 
Jahodové tiramisu z mascarpone, zdobené nastrouhanou čokoládou a čerstvými jahodami.
zdroj: anitalianinmykitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.