Toto tiramisu je rychlý a snadný jahodový dezert, který nemusíte péct!
Příprava je jednoduchá a rychlá. Pusťte se do toho.
Ingredience
- dlouhé cukrářské piškoty
- 166 g nakrájených jahod (1 šálek)
Jahodový džus:
- 332 g čerstvých nasekaných jahod (2 šálky)
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžíce cukru
- ½ šálku studené vody
Smetanová směs:
- 1 vejce
- 225 g mascarpone (1 šálek)
- 220 g smetany (1 šálek)
- 1,5 lžíce cukru mouka
Postup
Jahodový džus:
- Očistěte a nasekejte jahody na malé kousky. Posypte je cukrem a spolu s citronovou šťávou a vodou je vložte do mixéru. Rozmixujte do hladka.
- Hotovou směs vlijte do misky a nechte stranou.
Smetanová směs:
- V misce rozšlehejte vejce, přidejte cukr, mascarpone a smetanu. Vše vyšlehejte na středně hustou hmotu (šlehání zabere 5–10 minut).
Vrstvení:
- Zvolte nádobu, ve které chcete tiramisu podávat. Popřípadě můžete udělat jeden velký dort ve větší míse a až poté hotové tiramisu nakrájet na menší kousky.
- Sušenky namočte do jahodového džusu a položte je na dno připravené nádoby.
- Na sušenky dejte krémovou směs a posypte nakrájenými jahodami. Kolik vrstev vytvoříte, záleží na tom, kolik chcete vytvořit porcí.
- Jakmile máte jahodové tiramisu připravené, dejte jej do ledničky aspoň na 4–5 hodin. Nejlepší je nechat chladit přes noc.
- Před podáváním můžete vrch tiramisu ozdobit čerstvými jahodami.