Jahodovo-rebarborový koláč s drobenkou

Jahodovo-rebarborový koláč s drobenkou

Máte rádi koláče s drobenkou? Je jedním z nejoblíbenějších jahodových dezertů. Inspirujte se tímto netradičním receptem.

Budete potřebovat:

Těsto:

  • 250 gramů hladké mouky
  • 150 gramů moučkového cukru
  • 150 gramů másla
  • špetka vanilky, citronové kůry, skořice a mletého hřebíčku
  • 10 gramů kypřícího prášku do pečiva
  • 1 vejce

Náplň:

  •  3 hrnky nakrájené rebarbory
  •  2 hrnky nakrájených jahod
  •  ⅔ hrnku cukru krupice
  •  3 polévkové lžíce kukuřičného škrobu

Drobenka:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  •  ½ hrnku hnědého cukru
  •  ½ hrnku studeného másla nakrájeného na kousky 

Postup přípravy:

  • Máslo s cukrem utřete, poté přidejte prosátou mouku, vejce, koření a prášek do pečiva.
  • Všechno uhněťte v pevné těsto, které vložte do lednice alespoň na půl hodiny.
  • Odpočaté těsto rozválejte a opatrně přeneste do formy na koláč – můžete si pomoct prsty, kdy těsto do formy ještě natlačíte a vytvarujete okraje.
  • V hrnci smíchejte nakrájenou rebarboru, jahody, cukr a kukuřičný škrob – dobře promíchejte.
  • Směs pomalu přiveďte k varu a vařte do doby, než směs začne houstnout.
  • Poté jahodovou směs vlijte na připravené těsto ve formě. 
  • V malé misce smíchejte mouku a hnědý cukr.
  • Přidejte máslo a vytvořte ze směsi drobenku, kterou zasypte jahodovou náplň.
  • Pečte při teplotě 190 stupňů asi 45-50 minut – je potřeba koláč hlídat.
Pečený koláč z rebarbory a jahod s drobenkou
Zdroj foto: tasteofhome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.