Cheesecake patří mezi oblíbené dezerty a není se čemu divit.
Korpus z rozdrobených sušenek s máslem a bohatá krémová vrstva tvoří dokonalou kombinaci, které nejde odolat.
My jsme si pro vás dneš připravili 5 vynikajících receptů na jahodový cheesecake a to z mascarpone i smetanového sýra.
Vyberete si pečenou či nepečenou variantu?
Tak či tak si pochutnáte!
Naše recepty
Jaký sýr na cheesecake použít?
Tradičně se používá smetanový sýr Philadelphia, ale často bývá nahrazen mascarpone. Jaký je v nich rozdíl?
Mascarpone:
- při použití mascarpone jsou dorty o něco pevnější a neměknou tak rychle
- dodává cheesecaku sytější, dekadentní chuť
- pokud použijete mascarpone, přidejte trochu citronové šťávy
- vyrábí se z husté smetany
- má mnohem vyšší obsah tuku než Philadelphia
Philadelphia:
- při použití Philadephie jsou dorty jemnější a jejich tvar nevydrží moc dlouho, když je vyndáte z lednice
- vyrábí se z mléka
- má lehce kyselou chuť, která skvěle doplňuje cheesecake
Červené jahody ve tvaru srdce a posyté malými semínky jsou jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce na světě. Chcete vědět, jak si je můžete vypěstovat? Jaké jsou jejich zdravotní benefity? A jak je můžete využít v kuchyni? To vše a mnohem více se dozvíte v našem rozsáhlém článku o jahodách!
A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!