Příprava: 30 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 12 dkg hladké mouky
- 15 dkg moučkového cukru
- 4 vejce
- 2 lžíce Solamylu
- 4 lžíce horké vody
- 1–2 lžíce kakaa
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžičky prášku do pečiva
Krém:
- 15 dkg jahod
- 1/4 l kysané smetany (můžeme nahradit bílým jogurtem)
- 15 dkg moučkového cukru
- 1/4 l smetany ke šlehání
Postup receptu
- Vejce s horkou vodou vyšleháme do hustší pěny, přidáme cukr, vanilkový cukr a dále šleháme do hustého krému
- Smícháme sypké přísady a lehce je vmícháme do ušlehaných vajec
- Směs upečeme ve vymazané a vysypané dortové formě
- Vychladlý korpus 2x rozkrojíme a potřeme jahodovým krémem
- Krémem natřeme také vršek dortu a po obvodu nastříkáme šlehačkou pusinky
- Zdobíme půlenými jahodami, kakaem, lupínky mandlí
- Krém: rozmixujeme oprané a okapané jahody, smícháme je se zakysanou smetanou oslazenou moučkovým cukrem
- Po lžících vmícháme do 1/4 l ušlehané šlehačky