Jahodový džem

Jahodový džem
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Co může být lepšího než si namazat čerstvé pečivo sladkou domácí marmeládou z jahod.

Co budeme potřebovat

  • 0,5 kg jahod
  • 0,4 kg cukru krupice nebo krystalu
  • šťáva z 1 velkého citrónu

Postup

  1. Jahody dobře omyjeme.
  2. Dáme je mísy a zasypeme je polovinou cukru.
  3. Rozmixujeme tyčovým mixerem do hustší kaše.
  4. Celou směs scedíme přes cedník do kastrolu nebo do pánve.
  5. Šťávu v kastrolu začneme vařit na střední teplotu, asi po pěti minutách přidáme zbytek cukru.
  6. Rozmícháme a vaříme asi dalších deset minut.
  7. Občas sebereme z povrchu pěnu.
  8. Před koncem varu přidáme do jahodové marmelády citronovou šťávu.
  9. Marmeládu plníme do sterilizovaných sklenic, uzavřeme víčkem, sklenice otočíme dnem vzhůru.

Z jahod se dá udělat lahodné smoothie, které si můžete udělat na několik různých způsobů, podle nás.
Anebo si udělejte vlastní domácí džus. K tomu je potřeba výkonný odšťavňovač, vyberte si v naší recenzi.

Skleničky plné lahodného jahodového džemu.
Zdroj: thebakerupstairs.com

Chceme-li z čerstvých jahod připravit i nějakou jinou dobrotu, pak je můžeme jahody použít do  pohárů, různých jahodových dezertů, anebo z nich připravit jahodovou pěnu nebo jahodový koktejl.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.