Spěcháte a nemáte čas na složité pečení? Tento recept je jednoduchý, a navíc skvěle chutná. A pokud nemáte zrovna chuť na koláč, vyzkoušejte recept na lahodné řezy z jahod.
Budete potřebovat:
Těsto:
- 225 gramů polohrubé mouky
- 175 gramů cukru krupice
- ½ balíčku kypřícího prášku do pečiva
- 1 balíček vanilkového cukru
- špetka soli
- 75 mililitrů oleje
- 250 mililitrů perlivé vody
Pudink:
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 400 mililitrů mléka
- 40 gramů cukru
- jahody
Postup přípravy:
- Začněte tím, že si nejdříve předehřejete troubu na 180 stupňů.
- Mouku s kypřícím práškem prosejte, přidejte cukr, vanilkový cukr, sůl a zamíchejte.
- K sypké směsi přidejte olej a perlivou vodu a vymíchejte tekuté těsto.
- Na předem připravenou formu těsto nalijte a vložte do trouby.
- Pečte po dobu 30-35 minut.
- Jakmile je korpus hotový, nechte ho zcela vychladnout.
- Během doby, kdy koláč chládne se můžete vrhnout na pudink.
- Do malého množství mléka vysypte sáček pudinku a pořádně rozmíchejte.
- Zbytek mléka vlijte do hrnce, přidejte cukr a pomalu zahřívejte.
- Jakmile uvidíte, že se blíží bod varu, vlijte rozmíchaný pudink do hrnce.
- Za stálého míchání vám pudink začne houstnout (asi 1 minutu) – když je dostatečně hustý, odstavte.
- Pudink nalijte na vychladlý korpus a rovnoměrně jej rozprostřete.
- Na pudink naskládejte půlky nebo čtvrtky jahod.
- Koláč nechte vychladnout a poté jej vložte ještě alespoň na jednu hodinu do lednice.