Jahodový koláč s pudinkem

Jahodový koláč s pudinkem

Spěcháte a nemáte čas na složité pečení? Tento recept je jednoduchý, a navíc skvěle chutná. A pokud nemáte zrovna chuť na koláč, vyzkoušejte recept na lahodné řezy z jahod.

Budete potřebovat:

Těsto:

  • 225 gramů polohrubé mouky
  • 175 gramů cukru krupice
  • ½ balíčku kypřícího prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 75 mililitrů oleje
  • 250 mililitrů perlivé vody

Pudink:

  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 400 mililitrů mléka
  • 40 gramů cukru
  • jahody

Postup přípravy:

  • Začněte tím, že si nejdříve předehřejete troubu na 180 stupňů.
  • Mouku s kypřícím práškem prosejte, přidejte cukr, vanilkový cukr, sůl a zamíchejte.
  • K sypké směsi přidejte olej a perlivou vodu a vymíchejte tekuté těsto.
  • Na předem připravenou formu těsto nalijte a vložte do trouby.
  • Pečte po dobu 30-35 minut.
  • Jakmile je korpus hotový, nechte ho zcela vychladnout.
  • Během doby, kdy koláč chládne se můžete vrhnout na pudink.
  • Do malého množství mléka vysypte sáček pudinku a pořádně rozmíchejte.
  • Zbytek mléka vlijte do hrnce, přidejte cukr a pomalu zahřívejte.
  • Jakmile uvidíte, že se blíží bod varu, vlijte rozmíchaný pudink do hrnce.
  • Za stálého míchání vám pudink začne houstnout (asi 1 minutu) – když je dostatečně hustý, odstavte.
  • Pudink nalijte na vychladlý korpus a rovnoměrně jej rozprostřete.
  • Na pudink naskládejte půlky nebo čtvrtky jahod.
  • Koláč nechte vychladnout a poté jej vložte ještě alespoň na jednu hodinu do lednice.
koláč s nakrájenými jahodami a tvarohem
Zdroj foto: thriftyfun.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.