Máte rádi jahodový jogurt? Pak vyzkoušejte tento lahodný dezert, jehož náplň ho svou chutí připomíná.
Ingredience
Těsto
- 220 g hladké mouky
- 240 g cukru krupice
- 6 PL oleje
- 6 vajec
- 1 sáček prášku do pečiva
Náplň
- 500 ml smetany ke šlehání
- 250 g jogurtového Zeesanu
- 500 ml vody
- cca 30 jahod
- 1 sáček dortového želé
Postup
- V míse smíchejte hladkou mouku, cukr, kakao, vejce, olej a prášek do pečiva.
- Ručně nebo pomocí kuchyňského robota vypracujte v hladké těsto.
- Předehřejte troubu na 170 °C.
- Těsto nalijte do vymazané a vysypané dortové formy o průměru cca 25 cm.
- Pečte dozlatova cca 20 minut.
- V mezidobě vyšlehejte smetanu ke šlehání do polotuha.
- Rozšlehejte Zeesan s vodou, postupně do směsi vmíchávejte smetanu. Nakonec vše vyšlehejte dotuha a přidejte malé kousky nakrájených jahod.
- Korpus rozkrojte, promažte náplní a dejte ztuhnout do ledničky.
- Na povrch koláče naskládejte jahody a přelijte teplým dortovým želé, které jste připravili podle návodu na obalu.