Jahodový koláč se šlehačkou

Jahodový koláč se šlehačkou
Příprava: 40 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 8

Máte rádi jahodový jogurt? Pak vyzkoušejte tento lahodný dezert, jehož náplň ho svou chutí připomíná.

Ingredience

Těsto

  • 220 g hladké mouky
  • 240 g cukru krupice
  • 6 PL oleje
  • 6 vajec
  • 1 sáček prášku do pečiva

Náplň

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 250 g jogurtového Zeesanu
  • 500 ml vody
  • cca 30 jahod
  • 1 sáček dortového želé

Postup

  1. V míse smíchejte hladkou mouku, cukr, kakao, vejce, olej a prášek do pečiva.
  2. Ručně nebo pomocí kuchyňského robota vypracujte v hladké těsto.
  3. Předehřejte troubu na 170 °C.
  4. Těsto nalijte do vymazané a vysypané dortové formy o průměru cca 25 cm.
  5. Pečte dozlatova cca 20 minut.
  6. V mezidobě vyšlehejte smetanu ke šlehání do polotuha.
  7. Rozšlehejte Zeesan s vodou, postupně do směsi vmíchávejte smetanu. Nakonec vše vyšlehejte dotuha a přidejte malé kousky nakrájených jahod.
  8. Korpus rozkrojte, promažte náplní a dejte ztuhnout do ledničky.
  9. Na povrch koláče naskládejte jahody a přelijte teplým dortovým želé, které jste připravili podle návodu na obalu.
Koláč s jahodami v pečicí formě a se šlehačkou připravenou v misce.
zdroj: thesisterscafe.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.