Vychutnejte si tento recept klidně i v zimě. Inspirujte se recepty na zavařování jahod.
Budete potřebovat:
Těsto:
- 210 gramů hladké mouky
- 55 gramů cukru moučka
- špetka soli
- 100 gramů másla
- 1 vejce
Náplň:
- 350 gramů měkkého tvarohu
- 3 polévkové lžíce cukru krupice
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 vejce
- jahody
- želatina
Postup přípravy:
- Nejdříve začněte korpusem.
- Do mísy dejte všechny ingredience na těsto a zpracujte.
- Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na hodinu do lednice.
- Poté těsto vyválejte a dejte do předem připravené formy na koláč – okraje zapravte.
- Nezapomeňte těsto na několika místech propíchnout vidličkou.
- Začněte s přípravou náplně.
- Tvaroh, žloutek a cukry ušlehejte.
- Ze zbylých bílků vyšlehejte tuhý sníh, který opatrně vmíchejte do tvarohu.
- Náplň naneste na těsto, pokryjte jahodami a vložte do trouby.
- Pečte asi 40 minut při teplotě 170 stupňů.