Jahodový koláč se želatinou a tvarohem

Jahodový koláč se želatinou a tvarohem

Vychutnejte si tento recept klidně i v zimě. Inspirujte se recepty na zavařování jahod.

Budete potřebovat:

Těsto:

  • 210 gramů hladké mouky
  • 55 gramů cukru moučka
  • špetka soli
  • 100 gramů másla
  • 1 vejce

Náplň:

  • 350 gramů měkkého tvarohu
  • 3 polévkové lžíce cukru krupice
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • jahody
  • želatina

Postup přípravy:

  • Nejdříve začněte korpusem.
  • Do mísy dejte všechny ingredience na těsto a zpracujte.
  • Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na hodinu do lednice.
  • Poté těsto vyválejte a dejte do předem připravené formy na koláč – okraje zapravte.
  • Nezapomeňte těsto na několika místech propíchnout vidličkou.
  • Začněte s přípravou náplně.
  • Tvaroh, žloutek a cukry ušlehejte.
  • Ze zbylých bílků vyšlehejte tuhý sníh, který opatrně vmíchejte do tvarohu.
  • Náplň naneste na těsto, pokryjte jahodami a vložte do trouby.
  • Pečte asi 40 minut při teplotě 170 stupňů.
koláč s tvarohem a jahodami zalitými v želatině
Zdroj foto: southernplate.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.