Příprava: 20 minut
Vaření: 25 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- dortový korpus ze 3 vajec
- 40 dkg jahodového jogurtu
- 2 dl smetany ke šlehání
- 1 balíček želatiny
- 1 sáček dlouhých cukrářských piškotů
- cca 30 dkg čerstvých jahod
- jahodová marmeláda.
Postup receptu
- V dortové formě upečeme nízký piškot a necháme ho vychladnout
- Můžeme použít i koupený korpus
- Po vychladnutí korpus rozkrojíme a namažeme jahodovou marmeládou a vložíme ho zpět do formy
- Dortovou formu po stranách vyložíme podlouhlými cukrářskými piškoty
- Ušleháme šlehačku a želatinu připravíme podle návodu
- Do mísy vyklopíme jogurt, přidáme asi 2/3 želatiny a rozmícháme
- Zlehka zamícháme šlehačku a směs nalijeme do formy
- Nahoru narovnáme čerstvé jahody, mírně je zatlačíme do směsi a polijeme je zbylou želatinou
- Moučník necháme v ledničce ztuhnout