Jahodový nepečený dort s kakaem

Jahodový nepečený dort s kakaem

Máte chuť na lehký letní dort, ale nechcete se, v tom vedru, ještě potit u trouby? Připravte si tento sušenkový dezert plný jahod a zakysané smetany.

Ingredience

Korpus:

  • 80 g kakaových sušenek Bebe
  • 1 polévková lžíce kokosového tuku

Krém:

  • 750 g mascarpone
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 polévkové lžíce práškové želatiny
  • 100 g cukru moučka
  • 1 vanilkový lusk
  • 800 g jahod
  • 2 polévkové lžíce kakaa

Postup

  • Připravíme si rozevírací dortovou formu o průměru 26–28 cm. Dno i boky vyložte pečícím papírem.
  • Do mixéru dáme všechny sušenky a kokosový tuk.
  • Společně promixujeme, až vznikne kompaktní hmota.
  • Tuto hmotu rozprostřeme na dno formy a utlačíme.
  • Smetanu ke šlehání ohřejme.
  • Neměla by vařit, ale měla by být horká.
  • Metličkou v ní rozmícháme želatinu tak, aby ve smetaně nebyly hrudky.
  • Necháme trochu vychladnout.
  • Do misky dáme mascarpone a vyšleháme ho s cukrem, přidáme vanilková semínka a dále šleháme.
  • Pomalu vléváme vlažnou smetanu.
  • Dobře šleháme, aby v krému nevznikly hrudky.
  • Nakrájíme tři čtvrtě jahod na malé kostičky. Zbytek jahod na plátky.
  • Hotový krém nalijeme do formy.
  • Nejprve polovinu krému. Na tu nasypeme všechny jahody na kostičky.
  • Přikryjme druhou polovinou krému.
  • Krém na povrchu uhladíme a zasadíme do něj plátky jahod.
  • Povrch posypeme kakaem a necháme vychladnout v lednici minimálně 10–12 hodin.

Jahodový kousek dezertu s čokoládovou polevou.
zdroj: chocolatemoosey.com

Inspirujte se také dalšími recepty na meruňkové koláče.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.