Jahodový pečený čaj

Jahodový pečený čaj
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 10

Znáte nápoj zvaný chai latté? Koření, které mu dává typickou a nezaměnitelnou chuť se výborně hodí i na domácí pečený čaj! Vyzkoušejte tento netradiční recept!

Ingredience

  • 300 g třešní čerstvých nebo mražených
  • 600 g čerstvých nebo mražených jahod
  • 1 kaki
  • 1/2 citronu
  • 300 g třtinového cukru
  • lžička koření chai latté ( směs badyánu, kardamomu, skořice, vanilky, hřebíčku a muškátového oříšku)

Postup

  • Jahody pokrájejte na půlky, kaki na kousky, citron zbavte kůry a rozkrájejte na půlkolečka.
  • Troubu rozehřejte na 200°C.
  • Ovoce dejte do plechu, nebo zapékací misky, zasypte kořením a cukrem a promíchejte.
  • Podlijte vodou a dejte péct na 20 – 30 minut, občas promíchejte.
  • Po upečení přendejte směs do sklenic s víčkem a uchovávejte v lednici.
Pečené ovoce v plechu s naběračkou, uzavíratelná sklenice se směsí pečeného čaje
Zdroj: pinterest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.