Znáte nápoj zvaný chai latté? Koření, které mu dává typickou a nezaměnitelnou chuť se výborně hodí i na domácí pečený čaj! Vyzkoušejte tento netradiční recept!
Ingredience
- 300 g třešní čerstvých nebo mražených
- 600 g čerstvých nebo mražených jahod
- 1 kaki
- 1/2 citronu
- 300 g třtinového cukru
- lžička koření chai latté ( směs badyánu, kardamomu, skořice, vanilky, hřebíčku a muškátového oříšku)
Postup
- Jahody pokrájejte na půlky, kaki na kousky, citron zbavte kůry a rozkrájejte na půlkolečka.
- Troubu rozehřejte na 200°C.
- Ovoce dejte do plechu, nebo zapékací misky, zasypte kořením a cukrem a promíchejte.
- Podlijte vodou a dejte péct na 20 – 30 minut, občas promíchejte.
- Po upečení přendejte směs do sklenic s víčkem a uchovávejte v lednici.